Львів у блакитному: як у місті відзначають Всесвітній день інформування про аутизм

2378 0
Які фільми про людей з аутизмом можна подивитись, щоб стати більш поінформованим.
фото: ЛОДА

фото: ЛОДА

Сьогодні, 2 квітня, у Львові відзначають Всесвітній день інформування про аутизм. Традиційно у місті проводять акцію «Львів у блакитному». Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

З 11:00 до 13:00 на площі Ринок фахівці міського центру соціальних служб роздаватимуть блакитні кульки. Блакитний колір – символ сьогоднішнього дня. Таким чином вони інформуватимуть львів’ян та підтримають сім’ї, які виховують дітей з аутизмом.

Тим часом у центрі «Джерело» на Сихові відбудеться фотосесія у блакитному за участі 26 дітей з розладами спектру аутизму.

Читайте також: Як з іншої планети. Соломія Чубай про виховання сина з аутизмом

Також сьогодні у Центрі соцслужб на вул. Театральній, 10 о 12:00 відбудеться флешмоб «Одягнися у блакитне», а працівники відділу соціальної роботи Залізничного району проведуть інформаційні п’ятихвилинки в навчальних закладах району щодо розповсюдження інформації про проблему аутизму.

Окрім того, у комфорт-бібліотеці для дітей, що на вул. Патона, о 16:00 відбудеться каніс-терапія (терапія за участі собак) для дітей з аутизмом.

Читайте також: Що турбує людей з аутизмом та їх рідних у Львові. Погляд зсередини

Аутизм – розлад, що може бути виражений з різною інтенсивністю, проте характеризується тим, що людина найчастіше занурена у себе, важко соціалізується та схильна до перебільшеної повторюваності дій. Втім, люди із спектром аутизму за правильного підходу та належної уваги часто стають успішними фахівцями в різних галузях. Це, зокрема, зумовлено тим, що їхній мозок здатен концентруватись на складних та специфічних ділянках знань.

Читайте також: Львів у блакитному. 5 фактів про аутизм

Про це часто ідеться у фільмах про аутистів, деякі з яких створені на реальних подіях: «Темпл Грандін» (США, 2010), «Людина дощу» (США, 1988), «Мене звуть Кхан» (Індія, 2010), «Мері і Макс» (Австралія, 2009), «Рай океану» (Китай, 2010) та інші.

Всесвітній день інформування про аутизм запроваджений Генасамблеєю ООН 18 грудня 2007 року і відзначається щорічно 2 квітня.

Фото ЛОДА


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!