Як у Львові відзначили 152-річчя від народження Шептицького. Фото

2562 0
Сьогодні у Львові проходили урочисті заходи з нагоди 152-річниці з дня народження митрополита Андрея Шептицького.
прес-служба ЛОДА

прес-служба ЛОДА

У соборі Святого Юра відбулася Архиєрейська Літургія за участю Преосвященного владики Володимира, інформує прес-служба ЛОДА. 
 
 
До спільної молитви долучилися представники влади, науковці, дослідники та віряни. Після Літургії відбулося відкриття меморіальної таблиці о. Маркіяну Шашкевичу, яку освятив владика Володимир.
 
 
Ініціатором виготовлення меморіальної дошки Маркіяну Шашкевичу є Громадська рада «Святий Юр». Меморіальна дошка виготовлена за ескізом тієї, яка була встановлена на Соборі Святого Юра 106 років тому (згідно з архівними матеріалами). Дошку вкрадено за часів Московської окупації у 1914 році після арешту Митрополита Андрея Шептицького.
 
 
«Людина хоче до свого життя додати років, але важливіше до своїх років додати життя. На це нам вказує постать Маркіяна. Він живе в нашій пам’яті, у своїх справах, в тому що говорив та писав», - цитує владику Володимира прес-служба ЛОДА.
 
Під час заходів також відбулося урочисте погашення марки із зображенням митрополита. Графіку розробляла Ольга Супрун, над дизайном працювала Христина Стринадюк. 
 
 
 
Нагадаємо, сьогодні у Львові відбулося свято української молоді «Андрей Шептицький – це Україна: будівничий, князь, лідер». В рамках заходу відбулися урочистості, спортивні змагання та екскурсії.
 
 
Фото: прес-служба ЛОДА, Twitter Ольги Супрун

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!