Як у Львові відзначили Свято Героїв: фото

2407 0
У неділю, 22 травня, у Львові відбулися урочисті заходи з нагоди відзначення Свята Героїв. Про це інформують у прес-службі ЛОДА
фото: прес-служба ЛОДА

фото: прес-служба ЛОДА

Відтак біля пам’ятника Степану Бандері провели громадське віче. Опісля учасники сформували колону і пройшли вулицями Львова до проспекту Свободи. Там представники влади та громадськості поклали квіти до пам’ятника Тарасові Шевченку та виконали Національний Гімн України.

Зазначимо, у рамках заходів також заплановане відкриття виставки в Музеї визвольної боротьби України (вул. Лисенка, 23а). Виставка присвячена постаті полковника Євгена Коновальця. Відкриття відбудеться 23 травня о 15:00 год.

Довідка. День Героїв або Свято Героїв – це щорічне свято в Україні, встановлене на честь українських воїнів – борців за волю України. Воно охоплює всі історичні епохи та спрямоване на патріотичне виховання молоді, вшанування українських героїв минулого та сьогодення. Львівська обласна рада прийняла рішення про відзначення свята в четверту неділю травня.

Історія відзначення Свята Героїв сягає далекого 1941 року, коли на Другому Великому Зборі Організації Українських Націоналістів було постановлено щороку, 23 травня, святкувати День Героїв

Фото Мирослав Пархомик/прес-служба ЛМР

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!