Як у Львові виглядатиме «Креативний квартал». Відео

3209 0
У Львові на місті старого трамвайного депо вирішили створити місце під інвестиційний проект. Поки що зацікавленість в ньому виявив лише «Креативний квартал», який представив своє бачення того, як мають виглядати історичні будівлі в новітніх умовах. Про особливості проекту журналісти Tvoemisto.tv поспілкувалися із засновником «Креативного кварталу» Іллею Кенігштейном.
Фото: futurecenter.in.ua, facebook.com, igor-salnikov.livejournal.com, web-profy.com

Фото: futurecenter.in.ua, facebook.com, igor-salnikov.livejournal.com, web-profy.com

Ідея

Цей проект розробляли досить довго, якщо не рік, то місяців 10. Розробляли все, буквально, до дрібниць. Це проект з соціальною складовою, «бізнес з людським обличчям». Тут дуже важливо , коли ти маєш справу з людьми, котрі хочуть створити свій стартап, чи хочуть створити свою компанію, або ж ті, що хочуть чомусь навчитись чи навчити своїх дітей, щоб всі нюанси були враховані.

Читайте також: Яким буде «Креативний квартал» у Львові: особливості проекту

Хто інвестори?

Щодо фінансування, то зараз ми ведемо переговори стосовно співпраці з американськими компаніями Microsoft, Hewlett-Packard, Cisco, Intel, а також французькою Schneider Electric та швведською Ericsson. Ми не залучаємо будь-які олігархічні гроші у цей проект, це наш принцип.

Чи є домовленість з якимись львівськими фірмами, які долучені до проекту?

В нас є декілька львівських компаній, оскільки це немислимо втілити без львів’ян. Ми ведемо переговори з деякими, низка компаній вже нас підтримали, тому скоро ми оприлюднимо повний список компаній-партнерів.

На що підуть кошти?

Такі питання ще зарано ставити. Ми багато грошей плануємо витратити на реставрацію, надавши об’єкту первинного вигляду, додавши певний сучасний шарм. Ми плануємо запрошувати експертів, аби вони гармонічно вписали відреставрований об’єкт в загальний вигляд міста. Ми усвідомлюємо, що це виснажена будівля, що перебуває в жахливому стані, і якщо там не почати термінові ремонтні роботи, то через 2-3 роки там все просто обвалиться. Там велика кількість речей знищена, розкрадена. Наша мета не зробити музей, а зробити проект, котрий буде займатись апгрейдом всіх нас.

Читайте також: Креативний квартал: Львів віддає трамвайне депо на 50 років

Чи розглядалися інші місця для «Креативного кварталу»

Ні, на цьому етапі ні. Були звичайно пропозиції, але ми не погодились. Те що ми намагаємось зробити у трамвайному депо, це звична практика вже для інших країн. В Амстердамі є «De Hallen», побудований в трамвайному депо. В Гельсінкі теж є проект всередині трамвайного депо. І поряд з ним проект на кабельній фабриці. У Нью-Йорку старовинне вагонне депо збираються відреставрувати і зробити там підземний парк. Це нормальна на сьогодні тенденція - використовувати подібні старовинні приміщення та давати людям можливість в них бувати, бо ці приміщення дуже харизматичні, в них величезна позитивна енергія.

 

 

Some visualisation of how our project would look like / Деяка візуалізація того, як виглядатиме наш проект ;)

Опубліковано Creative Quarter 11 лютого 2016 р.
 

 

Спілкувався Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!