Як у Львові випікають паски для вояків на Сході. Фоторепортаж

1892 0
Крім пасок, волонтери виготовляли писанки та малювали крашанки.
Фото: Ольга Гуцол

Фото: Ольга Гуцол

Родини Небесної Сотні, волонтери та вояки доєдналися до благодійної акції «Великдень для Героїв» та випікали паску для вояків на сході.

«Ми робимо паски наживо, щоб передати енергетику душі, радості та щастя від великого свята Воскресіння, щоб хлопці на Сході могли її відчути», – розповіла у коментарі Tvoemisto.tv етнографиня та організаторка акції Галина Олійник.

За її словами, щороку до випікання пасок долучаються відомі українські виконавці. Минулого року це був гурт «Піккардійська терція». Цьогоріч гостем на заході став Павло Табаков.

«Для мене, як піаніста дуже важливі тактильні відчуття, адже музика створюється на кінчиках пальців. Можу сказати, що цей процес – теж своєрідна музика, рукотворна», – розповідає Павло Табаков.

Для вояків планують випекти 107 пасок, після чого їх передадуть на Схід. Крім пасок, волонтери писали писанки та малювали крашанки.

Нагадаємо, акцію «Великдень для Героїв» проводять із 2017 року. Традиційно, створені паски та писанки передають воякам на Великдень. Крім того, новоствореними писанками планують прикрасити алею Героїв Небесної Сотні у Києві.

Ольга Гуцол

Фото авторки


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!