Як у Львові визначають парки для обробки від кліщів

3237 0
Акарацидною обробкою парків займається обласне комунальне підприємство «Профілактична дезінфекція».
ілюстративне фото: uk.hoboetc.com

ілюстративне фото: uk.hoboetc.com

Протягом квітня у Львові мають провести акарацидну обробку 14-ти парків для боротьби із кліщами. Перед цим департамент містобудування ЛМР звернувся за інформацією про необхідність проведення обробки до Львівського обласного лабораторного центру Держсанепідемслужби. Про це в коментарі Tvoemisto.tv розповіла начальниця відділу екології та природних ресурсів ЛМР Наталія Михайлюк.

«Відповідно до отриманої інформації, департамент містобудування уклав договір з обласним комунальним підприємством “Профілактична дезінфекція”. Станом на сьогодні ми провели акарацидну обробку в парках Високий Замок, Знесіння, 700-річчя Львова, Замарстинівському, парку ім. Папи Римського, Снопківському і зеленій зоні “Майорівка”», – каже вона.

Читайте також: Як вберегтися від кліщів та чим вони небезпечні. Роз'яснення МОЗ

Санепідемслужба внесла у відповідний перелік не всі міські парки. Зокрема, парк ім. Франка цьогоріч залишиться без обробки проти кліщів. За словами Наталії Михайлюк, це можна пояснити тим, що парк не займає великої площі, а газони там скошуються своєчасно.

Загалом на акарацидну обробку у Львові виділили 25 тис. грн на 12 парків. Знесіння і Стрийський парк укладали угоди самостійно напряму з підприємством «Профілактична дезінфекція».

Читайте також: Як уберегтись від кліщів. 5 порад

Нагадаємо, львів’ян просять тимчасово не відвідувати низку львівських парків через обробку від кліщів. Обробляти парки розпочали 23 квітня. Відповідно до інформації прес-служби ЛМР, перший етап обробки відбувся 23 квітня на території парків «Високий Замок», «700 річчя Львова», «Замарстинівський» та РЛП «Знесіння». 25 квітня у Львові обробили Зелену зону «Майорівка», Стрийський парк, парку Імені Папи Римського Івана-Павла ІІ та Снопківський парк. Також оброблення заплановано провести 2 травня на території «Горіхового Гаю», парку «Піскові озера», Личаківського парку, парку «Залізна Вода», лісопарку «Погулянка», а 3 травня – у Скнилівському парку.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!