Як у Львові слухають Моцарта у колишньому трамвайному депо. Фото

2790 0
У межах LvivMozArt у приміщенні колишнього трамвайного депо відбувся симфонічний концерт, присвячений історії родини Моцартів.
Фото: Ганна Аргірова

Фото: Ганна Аргірова

У межах міжнародного фестивалю класичної музики LvivMozArt частина заходів проходять у приміщенні колишнього трамвайного депо на Сахарова. Tvoemisto.tv побувало на одному з таких концертів і подивилося, як концерт, присвячений історії родини Моцартів можна влаштувати у такій незвичній для класичної музики локації. 

Рівно 125 років існувала композиторська династія Моцартів. Саме цій темі був присвячений концерт. Оркестр виконував композиції не лише Вольфганга Амадея Моцарта, а його сина (якому і присвячений LvivMozArt) Франца Ксавера Моцарта. Окрім прослуховування композицій у гостей концерту була можливість поглянути на ексклюзивну відеоінсталяцію, яка протягом концерту розповідала історію композиторської родини. 

Окрім того, у трамвайному депо експонувалася інсталяція української художниці та перформерки Дар'ї Кольцової. Суть мистецького об'єкту полягає у тому, що ці геометричні форми, які підвішені у старому трамвайному депо, нагадають про гармонійність та позачасовість світобудови. Чітка ясність геометричних світлових скульптур контрастує з простором старої будови – нагадування про потенціал створення порядку в хаосі. 

На концерт також завітали міжнародні виконавці з різних куточків Європи та України. Франц Традлер (труба) з Німеччини, Андрій Чернов (кларнет) з Росії, українець Андрій Драган (фортепіано) та 12-річна Христина Михайличенко, яка грає на фортепіано. 

Партнерська публікація, 

Фото: Ганна Аргірова 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!