Тріщини і зруйновані сходи. Як виглядає «Високий Замок» сьогодні. Фоторепортаж

6801 0
У Львові виділили 350 тисяч гривень на реставрацію кіпця та оглядового майданчика у парку «Високий замок». Проєктно-кошторисну документацію хочуть виготовити ще в цьому році, а роботи розпочати вже наступного.

Найвищу львівську вершину – парк «Високий Замок» – вже давно полюбили містяни та гості міста. І з настанням теплого сезону тут завжди збирається багато людей: туристів, молоді, закоханих пар, оскільки звідси відкривається вид на місто.

Єдине, що може зіпсувати враження від прогулянки – це зруйновані сходи, тріщини у доріжках та поламані поручні. 

Місцями видно, що сходи вже намагалися лагодити за допомогою гранітних плит, але вигляд вони мають не дуже естетичний.

Із бюджету розвитку Львова цьогоріч виділили 350 тисяч гривень на реставрацію кіпця та оглядового майданчика у парку «Високий замок». Проєктно-кошторисну документацію хочуть виготовити ще в цьому році, а роботи розпочати вже наступного, повідомила у коментарі Tvoemisto.tv керівниця управління екології та природних ресурсів ЛМР Олександра Сладкова.

«Кіпець заклали тут понад сто років тому. Оскільки це – штучна споруда, то він трішки «розлазиться»: є тріщини і погано сходить вода», – каже вона.

Тож, за словами Олександри Сладкової, кіпець треба стабілізувати, хоча катастрофічних руйнувань немає. Окрім цього, оновлення потребує верхній оглядовий майданчик.

«Оглядовий майданчик теж вже застарілий. Сюди люблять ходити і львів’яни, і туристи. Кіпець заслуговує кращого, ніж зараз є. Сходи намагалися роботи гранітними десять років тому, але вони все одно розходяться. Є тріщини в доріжках, тому йдеться про укріплення, покращення стану доріжок, поручнів», – пояснила Олександра Сладкова.

Нагадаємо, що у Львові виділили лише 1 мільйон гривень на майже 700-літню стіну-руїну замку Лева. Загалом на мури Високого замку потрібно понад 4 мільйони гривень, тож роботи тут не вдасться завершити цього року.

Анна Чистякова

Фото авторки



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!