Як уберегти обличчя взимку? 10 правил здорової шкіри

6071 0
Взимку шкіра обличчя потребує особливого захисту та догляду. Найбільшими її ворогами в цю пору є холод, вітер, сухість повітря у приміщенні та постійні перепади повітря, що згубно впливають на стан шкіри.
Фото: momtutor.com

Фото: momtutor.com

Пропонуємо вам поради від лікарів-дерматологів і косметологів про те, як правильно доглядати за шкірою взимку, зібрані виданням versal-online.com.ua.

1. Збагатіть раціон

Брак вітамінів в організмі – одна з причин сухості шкіри. Поповнювати вітамінні запаси слід не тільки ззовні, за допомогою кремів та олій, а й з середини. Проблему сухості шкіри допомагає вирішити збалансована дієта: додайте в раціон більше їжі, багатої на Омега-3 жири: рибу, зелені овочі, свіжі фрукти і горіхи. Не зайвим також стане приймання вітамінних комплексів та БАДів (біологічно активні добавки).

2. Обмежте вживання кави і алкоголю

Як запевняють лікарі, зелений чай, алкоголь і кава мають достатньо сильний сечогінний ефект і протипоказані при зневодненій шкірі. Тому для любителів вищевказаних напоїв порада одна – пийте якомога більше води, щоб поповнювати водний баланс організму у пропорції:одна чашка чи келих до однієї склянки води без газу.

3. Увімкніть прохолодну воду

Найкращий друг здорової шкіри – прохолодна вода. Оскільки, гаряча вода сильно сушить шкіру, слід вмиватися виключно водою кімнатної температури. Окрім того, деякі жінки протирають обличчя шматочками льоду. Така процедура безперечно корисна, адже має значний тонізуючий ефект. Однак, якщо у Вас чутлива шкіра з вираженою судинною сіткою, такі маніпуляції Вам однозначно протипоказані.

4. Не тріть обличчя

Здавалося б дрібниця! Але те як ми витираємо шкіру напряму впливає на її стан. В холодну пору року під впливом морозу та холодного вітру, шкіра і без додаткового навантаження почуває себе не дуже добре. Тому банальне витирання чутливої та ще й пошкодженої шкіри є справжньою екзекуцією! Тож, одразу після вмивання злегка промокніть шкіру та нанесіть трохи живильного крему, щоб попередити випаровування вологи.

5. Ні спирту!

Обираючи зимову косметику по догляду за шкірою обличчя, уважно ознайомтеся з її складом.  Обов’язково проконтролюйте, щоб  в них не містилось спирту, який сильно зневоднює шкіру. Замість очищуючих засобів із вмістом спирту, краще придбайте м’які засоби з натуральними оліями та маслами. А як альтернативу вранішньому вмиванню — протирайте обличчя лосьйоном.

6. Не перестарайтеся з пілінгом

Косметологи рекомендують взимку використовувати пілінг лише раз в тиждень або й рідше. Якщо шкіра страждає від сухості, то надмірне відлущування ще більше обезводнить її. Обирайте м’який пілінг з маленькими часточками, наносячи його легкими рухами. Після такої процедури слід використовувати зволожуючий крем чи лосьйон.

7. Слідкуйте за повітрям

Ще одним ворогом здорової шкіри є сухе повітря в приміщенні. Центральне опалення знищує всю вологу не тільки у повітрі, а ще й на Вашому обличчі. Для того, щоб шкіра не страждала від зневоднення, варто тільки поставити у офісі чи вдома зволожувач повітря. Цей маленький помічник не тільки допоможе Вам виглядати бездоганно, та ще й стильно прикрасить інтер’єр.

8. Поповнюйте арсенал краси

Різниця між літнім та зимовим доглядом за обличчям – величезна. Тому і засоби для догляду повинні кардинально відрізнятися як за текстурою, так і за складом. На відміну від зволожуючих засобів на літо, взимку необхідно обирати живильні креми. Єдиний спільний критерій при виборі крему як влітку, так і зимою – захист від ультрафіолетових променів. Адже, мало хто знає, що згубний вплив ультрафіолету взимку має нищівний вплив на шкіру обличчя.

9. Зволожуючий чи живильний?

Переважна більшість жінок переконані, що найбільше їхній шкірі взимку не вистачає зволоження. Проте небагато представниць прекрасної статі знають, що принцип дії зволожуючого крему – поглинання вологи. А в зимову пору, коли вологи у повітрі катастрофічно не вистачає, такий засіб живиться саме Вашою вологою зсередини, ще більше погіршуючи стан шкіри. Тож, взимку користуйтеся виключно живильним кремом!

10. SPA-задоволення

Взимку, як ніколи, виснажена несприятливими факторами шкіра заслуговує, щоб її лишній раз побалували. Допомогти пережити шкідливий вплив холодного повітря та низької вологості повітря допоможуть  різноманітні SPA-процедури, живильні маски  та масаж обличчя.

Отож, лише доклавши зовсім небагато зусиль, в будь-яку пору року Ваша шкіра сяятиме здоров’ям та красою.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!