Як уберегтись від зараження у водоймах. Роз’яснення МОЗ

2147 0
Найчастіше у водоймах люди заражаються гострими кишково-шлунковими інфекціями, що супроводжуються діареєю.
Фото: porady.pp.ua

Фото: porady.pp.ua

Природні водойми, такі як річки чи озера, можуть бути забруднені патогенними мікроорганізмами через відходи з підприємств, витоку стічних систем та після випадання опадів. У МОЗ нагадують про правила, які допоможуть уникнути зараження у водоймах.

Читайте також: Чому самотність шкідлива для здоров'я. Пояснює МОЗ

  • Якщо у дитини діарея, не дозволяйте їй плавати у басейні, озері чи морі. У такому разі є велика ймовірність, що у воду потраплять збудники захворювання, якими можуть заразитися інші люди, які також плавають у басейні. 
  • Вчіть дітей не ковтати воду під час плавання та слідкуйте, щоб вони дотримувалися цього правила. При належній дезінфекції басейнів, як правило, основні засоби, які містять хлор, знешкоджують більшість патогенних мікроорганізмів упродовж кількох хвилин. Однак є деякі збудники, наприклад бактерії роду Cryptosporidium, які можуть виживати у такій воді до 7 днів. Також під час відпочинку у спекотних умовах потрібно пити достатню кількість води, аби попередити зневоднення організму, а також, щоб у дітей не виникало бажання попити води із басейну чи водойми.

Читайте також: Уляна Супрун спростувала міфи про популярну дієту

  • Щогодини варто виходити із води та робити перерви, зокрема, щоб відвідати вбиральню.
  • Якщо на тілі дитини чи дорослого є рани, які не захищені водонепроникною пов'язкою, їх не варто мочити у воді.
  • Змінювати підгузки немовлятам потрібно у вбиральні, у номері чи спеціально відведеному місці, подалі від водойми.
  • Перед та після відвідуванням купання користуйтеся душем (хоча б упродовж однієї хвилини).

Читайте також: Руйнівники міфів. Уляна Супрун про манту, перекис водню та ВСД

Здебільшого у воді живуть збудники різноманітних шлунково-кишкових інфекцій та шкірних захворювань. Найчастіше люди заражаються  гострими кишково-шлунковими інфекціями, що супроводжуються діареєю, болем у животі, нудотою і підвищенням температури тіла.

Фахівці не радять плавати одразу після дощу, а також уникати водойм, які визначені небезпечними відповідними структурами (є знак або табличка «Плавати заборонено»).

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!