Політична реклама

Як уберегтися від кишкових інфекцій у теплу пору року

1549 0
З настанням теплої пори року зростає частота захворюваності гострими кишковими інфекціями (ГКІ). Відтак, львів’янам радять як можна їх уникнути.

Як повідомили у прес-службі Львівської міськради, гострі кишкові інфекції викликані різними мікроорганізмами і викликають дисфункції шлункового-кишкового тракту та позакишкові розлади.

До гострих кишкових інфекцій відносять:

• дизентерію;

• черевний тиф;

• паратифи А і Б, холеру;

• сальмонельоз;

• ентеровірусні інфекції та ін.

Джерелом інфекції є хвора людина і носій збудників ГКІ. Хворіють як дорослі, так і діти (особливо діти, віком від 1 до 7 років).

Основний шлях передачі – фекально-оральний. Факторами передачі можуть бути: їжа, вода, предмети побуту, іграшки.

Симптоми захворювання виникають гостро: підвищення температури тіла, блювота, розлади кишківника, здуття і біль у животі. Симптоми можуть виникати як в перший день після інфікування, так і на сьомий день (стільки триває інкубаційний період окремих захворювань).

Для профілактики захворювань ГКІ необхідно дотримуватись таких правил:

Не вживайте для пиття воду з відкритих джерел або таку, що продається на вулиці. Кип'ятіть воду!

Перед вживанням свіжих овочів та фруктів слід їх ретельно мити і обдавати окропом.

Для харчування вибирайте продукти, піддані термічній обробці, ретельно просмажуйте (проварюйте) продукти, особливо м'ясо, птицю, яйця і морські продукти. Не зберігайте їжу довго, навіть у холодильнику.

Не залишайте приготовлену їжу при кімнатній температурі більше, ніж на 2 години. Не вживайте продукти з вичерпаним терміном реалізації і такі, що зберігалися без холоду.

Не допускайте контакту між сирими і готовими харчовими продуктами.

Купайтеся тільки у встановлених для цих цілей місцях. При купанні у водоймах і басейнах не  допускайте попадання води в рот.

Дотримуйтесь особистої гігієни: ретельно мийте руки милом перед прийняттям їжі та після поїздок у громадському транспорті, відвідин туалету.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!