Як убезпечитись від росіян за кордоном та $55 млн на опалювальний сезон в Україні. Підсумки доби

947 0
Нині 7 жовтня та 226 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Суспільне

Фото: Суспільне

Ситуація на фронті. Українські захисники звільнили село Греківку. За словами голови Луганської ОВА Сергія Гайдая, тривають важкі бої за інші населені пункти Луганщини, росіяни готуються до тривалої оборони.

З 1 жовтня тільки на Херсонщині ЗСУ звільнили понад 500 квадратних кілометрів території й десятки населених пунктів (за даними Генштабу – 29), заявив у вечірньому зверненні президент Володимир Зеленський. За його словами, є досягнення й на східному напрямку: «Обов’язково настане день, коли ми прозвітуємо про успіхи і в Запорізькій області – у тих районах, які поки що контролюють окупанти. Настане день, коли ми скажемо і про звільнення Криму».

На цю ж тему: Безцінні досвіди війни, або Чому радість перемоги гасить осмислення її наслідків. Чому не варто зловживати пафосом, описуючи досвіди, здобуті на цій війні і фетишизувати травму, пояснює письменник і військовий Артем Чех.

А також: Росія застосувала 86 дронів-камікадзе для ударів по Україні, 60% були знищені, – Генштаб

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки ворога на Виїмку, Красне, Бахмут, Майорськ, Веселе, Побєду, Невельське, Кам’янку та Тернові Поди. На посилення армії рф, що воює в окупованій Донецькій області, прибуло підкріплення з п’ятиста злочинців. Їх командирами призначено офіцерів з числа колишніх правоохоронців.

Акцент дня: Говоріть українською – це допомагає ідентифікувати своїх. Як убезпечитись від росіян за кордоном і що робити, аби українські діти не отримували додаткових травм через спілкування з ними, пояснює психологиня Світлана Ройз.

Чому це важливо? Зараз природно і нормально не довіряти тим, хто виїхав з росії, природно відчувати роздратування, гнів, ставитися з упередженням. Важливо бути пильними, але намагатися не бачити в кожному, хто розмовляє російською за кордоном, джерело небезпеки. Багато хто виїхав з країни ще в 1990-роках, вони підтримують Україну.

Акценти «Твого міста»: «Якщо хейт зникне, станемо байдужі, як росіяни», – Наталія Пилат. Чому розмови про оргію на Щекавиці – нормальна реакція, у чому феномен Арестовича, чому війна скоро не завершиться, які наслідки «русского міра» та як так сталося, що тепер ми досліджуємо самі себе – Tvoemisto.tv обговорило з доценткою кафедри психології та психотерапії УКУ Наталією Пилат.

Цитата дня: «Ми не «холодна» нація, хоч нам і здається, що ми маємо бути «правильними», як німці чи поляки. Але ми не такі, ми й далі будемо хейтити, висловлюватися, бо це структура нашої ідентичності, те, що означає бути українцем. Зараз ми самі себе досліджуємо, і це дуже цікавий феномен».

Ключові події:

1. США нададуть Україні 55 млн доларів для підготовки до зими. Ці гроші направлять на ремонт і технічне обслуговування труб та іншого обладнання, необхідного для опалення домівок, лікарень, шкіл і підприємств. Допомога стосуватиметься 7 мільйонів українців у 19 областях;

2. «Азовець» про полон: нам дали право вибору, у 300 з 600 поранених вже гноїлися рани. Військові повільно гинули, тому командування прийняло рішення про вихід з Маріполя;

3. У Львові суд не зміг заборонити приміським автобусам їздити через місто. Судовий спір, у якому управління транспорту ЛМР вимагало заборонити курсування низки приміських автобусних маршрутів через місто, тривав упродовж двох років;

4. В Україні заборонять вмикати музику в громадському транспорті. Водії таксі зможуть вмикати музику лише за згодою тих, кого вони везуть;

5. У Львові проведуть благодійний книжковий ярмарок. Початок у неділю о 10:00.

Погода Львова: Львів'ян попереджають про погану видимість через туман.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!