Як учитимуться 22-24 лютого діти та що сказав Байден про перемогу України. Підсумки доби

1076 0
Нині 22 лютого та 364 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: FreeДом

Фото: FreeДом

Ситуація на фронті: Експерти Інституту вивчення війни (ISW) заявили, що Україна зможе повернути ініціативу на полі бою у 2023, але за умови «достатньої і своєчасної підтримки Заходу».

Аналітики нагадують, що член Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський заявив, що РФ кинула «всі боєздатні підрозділи на лінії зіткнення в Луганську і Донецьку області, а також частково в Запорізьку область», підтвердивши оцінку, що Росія не має великих незадіяних боєздатних резервів, які можуть бути розгорнуті і змінити хід операцій.

«Ці українські заяви узгоджуються з оцінкою ISW, що Україна здатна повернути собі ініціативу у 2023 році за умови достатньої і своєчасної підтримки Заходу», – підсумовують експерти.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог і далі зосереджує основні зусилля на наступі на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

ЗСУ відбили атаки окупантів на Куземівку і Діброву Луганської області та Федорівку, Ягідне, Берхівку, Бахмут і Курдюмівку – Донецької.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 10 ударів по районах зосередження ворога та 2 – по його ЗРК.

Читайте також: У Києві тестуватимуть ізраїльську систему раннього оповіщення. Ізраїль допоможе Україні розробити систему раннього сповіщення про наближення ракет та іранських безпілотників. Однак самі системи ураження цілей поставляти не планують.

Акцент дня: «Хто я в цій війні». Хірург Гнат Герич. До річниці повномасштабного вторгнення, яке розпочалося 24 лютого 2022 року, редакція Тvoemisto.tv створила проєкт «Хто я в цій війні», де розповідатиме історії людей, які щодня наближають нашу перемогу. Ми знаємо, що зараз непростий час для кожного з нас, але не перестаємо вірити, що наша спільна щоденна праця допоможе нам перемогти ворога та взятися за відбудову України.

«До війни в нас було заборонене переливання цільної крові, але ми це робили, щоби врятувати життя. Робили нелегально, користуючись нашими знаннями, а згодом виклали своє бачення та подали проєкт у МОЗ».

Ключові події:

1. росія ніколи не переможе Україну, – Байден. «Сумнівів бути не повинно: наша підтримка України не похитнеться, НАТО не буде розділеним, і в нас не настане втома. Жадоба путіна до землі та влади зазнає невдачі – а любов українського народу до своєї країни візьме гору. Демократичні держави світу захищатимуть свої свободи сьогодні, завтра і завжди», – зазначив президент США в Польщі.

Крім того, Байден наголосив, що цього тижня США із союзниками планують ввести нові санкції проти росії та «притягнути до відповідальності тих, хто несе відповідальність за цю війну».

Читайте також: Після візиту Байдена путін пригрозив заходу, що росію перемогти на полі бою неможливо. Російський диктатор стверджує, що західні еліти хочуть завдати росії стратегічної поразки.

2. МОН рекомендує навчальним закладам перейти на дистанційне навчання. Закладам рекомендують працювати онлайн, щоб убезпечити життя і здоров’я дітей та вчителів.

На цю ж тему: Як відбуватиметься навчання у школах Львова цього тижня. Львівські школи повинні самостійно прийняти рішення щодо формату навчання на цей тиждень.

Та: У Києві 22-24 лютого школи працюватимуть у змішаному форматі навчання. У всіх школах дистанційне навчання організоване як паралельний процес, тому в будь-який день батьки можуть прийняти рішення залишити дитину вдома та підключити її до навчання дистанційно;

3. Львівський суд заборонив «Партію регіонів». Рішення стосується всіх активів забороненої партії та її структурних підрозділів в різних областях нашої держави. Наразі експерти встановлюють вартість цього майна, яке буде передане на користь держави.

На цю ж тему: Суд у Львові звільнив від покарання прихильника срср. Українець розмістив 8 зображень комуністичної символіки у соцмережі;

4. Винниківську тютюнову фабрику хочуть змусити платити більше акцизів у бюджет. Голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев вважає, що Винниківська тютюнова фабрика, співвласником якої є львівський бізнесмен Григорій Козловський, поступово переходить у «біле» поле. Фабрика збільшила сплату податків, проте влада сподівається підвищити ці платежі.

Читайте також: Колишнього посадовця підозрюють у незаконній приватизації Будинку вчених. У Львові повідомили про підозру колишньому голові однієї із районних адміністрацій Львівської міськради у службовій недбалості, яка призвела до збитків на майже 12 млн гривень;

5. Рокер зі Львова. Спогади про Любомира Футорського. Разом із іншими майбутніми учасниками колективу вони починали музичну діяльність в університетському хорі «Черемош». Тоді разом із Міськом Барбарою та Романом Чайкою заснували гурт «Мертвий півень».

«Вічно дебатуючий, конфліктний, але разом з тим такий впертий «Man from Dzyga», «той грубий з Мертвого Півня», «Любко, який завжди проти». Вже колись іншим разом пограємо на ЛесПолах. Лети вільно, Любомир Футорський, вічна пам’ять», – написав лідер гурту «Бетон» Андрій Жолоб.

Читайте також: Петру Радковцю присвоїли пожиттєве звання львівського гіда. Також планують створити спеціальний туристичний маршрут.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!