Як українці оцінили новорічне привітання Зеленського. Дослідження

2566 0
Лише 6,8% респондентів зазначили, що не слухали звернення і не планують.
Фото: ОП

Фото: ОП

Більшість українців оцінила новорічний виступ президента Володимира Зеленського на п’ять балів з п’яти. Найвищий середній бал респонденти поставили емоційності промови. Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного компанією Active Group. 

Згідно з опитуванням, 73,7% респондентів сказали, що уважно слухали новорічне звернення глави держави; 6,1% – слухали, але не уважно. Ще 4,6% не слухали промову, але прочитали текст. Також 8,8% висловили намір послухати промову згодом. Лише 6,8% респондентів зазначили, що не слухали звернення і не планують. Промові Зеленського 77,5% українців поставили найвищу оцінку за п’ятибальною шкалою. Ще 14,2% оцінили промову на «добре». 3,8% опитаних поставили 3 бали, 1,1% –  2 бали, 1,9% – 1 бал.

Читайте також: «У нас немає інших варіантів, аніж перемогти». Зеленський привітав українців з Новим роком

Отже, в середньому виступ президента українці оцінили на 4,67 бала. Найвищий середній бал (4,81) респонденти поставили емоційності промови. На 4,72 бала респонденти оцінили здатність надихати, на 4,65 бала – цікавість, на 4,47 бала – інформативність і на 3,81 – «святковість» виступу президента.

Дослідження здійснено 1 січня 2023 року компанією Active Group за допомогою онлайн-панелі SunFlower Sociology. Метод опитування: самозаповнення анкет громадянами України віком 18 та більше років. Вибірка: 600 анкет (репрезентативна за віком, статтю і регіоном України).

Нагадаємо, у новорічну ніч президент України Володимир Зеленський звернувся до громадян. Цьогорічне його привітання було про війну: він висловив впевненість у перемозі над російськими окупантами. 

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!