Як українцям перевіряти е-декларації власноруч. Інструкція

2836 0
Для того, щоб громадяни могли не просто перевірити декларацію посадовця, але й отримати відповіді щодо джерел походження вказаних у такій декларації ресурсів, існують реально діючі інструменти. Про це йшлося сьогодні, 21-го листопада, під час брифінгу в Українському кризовому медіа центрі в Києві.
ілюстрація: Українська правда

ілюстрація: Українська правда

До таких інструментів можна віднести логічний та арифметичний контроль, моніторинг способу життя, написання листів до НАЗК та НАБУ, про що розповіли представники Коаліції «Декларації під контролем».

Окрім того, під час брифінгу продемонстрували конкретний приклад проведення перевірки, яким стала декларація Народного депутата України від Радикальної партії Андрія Лозового, тим самим почавши акцію під назвою «Голубе сизий, поясни або піди». Також представили вже написану заяву до НАЗК щодо перевірки декларації Лозового Андрія, після брифінгу її надіслали до НАЗК. 

Читайте також: Ганна Гопко задекларувала 5 квартир у Львові

Організатори заходу надали Tvoemisto.tv візуалізацію та інфографіку, яку під час брифінгу демонстрували представники Коаліції «Декларації під контролем».

Читайте також: Що задекларувала за 2015 рік львів’янка Лілія Гриневич

Довідка. «Декларації під контролем» — коаліція громадських організацій, які визначають своїм пріоритетом боротьбу з корупцією через перевірку електронних декларацій. Меморандум про створення коаліції 1 лютого 2016 року підписали шість громадських організацій: Transparency International Україна, Центр політичних студій та аналітики«Ейдос», Громадський люстраційний комітет, Центр демократії та верховенства права CEDEM), Канцелярська сотня (проект «Декларації») і Центр локального самоврядування.

Підготувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!