Як українцям підвищать пенсії у квітні-травні. Деталі

5999 0
Із травня введуть надбавку до пенсії для найстаріших пенсіонерів.
Фото: physicsworld.com

Фото: physicsworld.com

Пенсійний фонд у квітні виплатить додатково по тисячі гривень більше ніж 10 мільйонам осіб. Крім цього, в травні проведуть передбачену законом індексацію пенсій на 11% для 7,5 млн осіб. Про це на брифінгу розповіла нова міністерка соціальної політики Марина Лазебна.

Читайте також: «Зрівнялівки» не буде. Що зміниться при нарахуванні пенсій та кого це зачепить

«Із квітня виплатять одноразову виплату по тисячі гривень пенсіонерам, у яких пенсія не досягає 5 тисяч гривень. Таких пенсіонерів у нас більше ніж 10 мільйонів. Таку ж виплату отримають більше ніж 400 тисяч одержувачів соціальної допомоги, які отримують її замість пенсій. Це люди, у яких є інвалідність з дитинства, діти з інвалідністю та одержувачі соціальних пенсій», – повідомила міністерка.

Також із травня введуть надбавку до пенсії для найстаріших пенсіонерів.

«Із 1 травня ми проведемо індексацію трудових пенсій на 11%. Після індексації гарантоване підвищення отримають 7 млн пенсіонерів. Також з травня ми встановлюємо доплату до пенсії 1,5 млн пенсіонерів, яким виповнилося 80 і більше років. Це буде щомісячна надбавка до пенсії в розмірі 500 гривень», – додала Марина Лазебна.

Надбавку та індексацію будуть виконувати в автоматичному режимі, пенсіонерам не потрібно нікуди звертатися.

Читайте також: Із 1 січня змінився стаж і вік виходу на пенсію. Деталі

Нагадаємо, 2020-й стане останнім «пільговим» роком пенсійного віку для жінок. До 60 років – у 59,5 – на пенсію зможуть вийти лише жінки, які народилися з 1 жовтня 1960 року по 31 березня 1961. А народжені після цього можуть розраховувати на пенсію лише в 2021 році, тобто одночасно з чоловіками свого року народження.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!