Як українцям платити «справедливу» ціну за тепло. Поради

1564 0
У неділю, 10 січня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк розповів про механізм перерахунку тарифу за теплопостачання у випадку, якщо «Теплокомуненерго» неякісно надали цю послугу. Про це інформує «Урядовий портал».
фото: www.telegraf.in.ua

фото: www.telegraf.in.ua

Арсеній Яценюк зазначив, що велика кількість громадян звертаються із тим, що «у квартирі холодно, а рахунок виставляють такий, що начебто батареї гарячі, а вони не гарячі». Він пояснив, що існує механізм перерахунку такого тарифу. Якщо в квартирі температура нижче 18 градусів, громадянам необхідно зателефонувати в підприємство «Теплокомуненерго», з яким у них укладено договір, або в ЖЕК чи ОСББ «і повідомити про те, що в квартирі температура нижче 18 градусів, і запросити невідкладно комісію для того, щоб вони склали акт». «Коли ви будете з ними розмовляти по телефону, обов’язково запитайте в них номер заявки, яка зареєстрована як ваш телефонний дзвінок», – зазначив Арсеній Яценюк.

Читайте також: Що робити львів’янам, якщо у квартирі холодно: 4 кроки

Протягом 72 годин комісія повинна прибути й заактувати температуру. У тому випадку, якщо протягом 72 годин комісія не прибула, громадяни мають право самостійно скласти відповідний акт: «Для того, щоб цей акт був достовірний, запросіть своїх сусідів по будинку для того, щоб вони засвідчили двома підписами, що температура в вашій квартирі дійсно нижче 18 градусів», – додав Яценюк.

Арсеній Яценюк зазначив, що за кожен градус нижчої температури рахунок за житлово-комунальну послугу повинен бути зменшений на 5%: «Якщо в квартирі температура не 18 градусів, а 16 градусів, то це означає, що рахунок за житлово-комунальні послуги за цей період повинен бути зменшений на 10%».

Читайте також: 6 способів утеплити свою оселю та зекономити

У тому випадку, якщо температура в оселі 12 градусів, громадяни взагалі не повинні сплачувати за рахунком, підкреслив він: «Але для цього так само зробіть акт, передайте його до підприємства «Теплокомуненерго». І це підприємство зобов’язане здійснити перерахунок того рахунку, який виставлений для вашої квартири».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!