Як уникнути харчового отруєння? Поради

15762 0
Харчові отруєння – одна з найпоширеніших проблем у теплу пору року. Через порушення умов зберігання і приготування, продукти швидко псуються і стають причиною кишкових розладів. Як уникнути харчового отруєння?
Фото: pravda.lutsk.ua

Фото: pravda.lutsk.ua

Фахівці санітарно-епідеміологічної служби наголошують, що влітку при високій температурі повітря розмноження бактерій у продуктах відбувається дуже швидко. Зазвичай, харчове отруєння мікробного походження починається гостро, через кілька годин після вживання зіпсованої їжі. Небезпечні такі отруєння через розвиток зневоднення. Бактерії та їх токсини, що потрапили в шлунково-кишковий тракт, викликають розвиток запального процесу в шлунку і кишківнику. Деякі мікробні токсини також можуть вражати серцево-судинну і центральну нервову систему.

Як уникнути отруєнь?

–        Дотримуватися правил особистої гігієни, частіше мити руки з милом, особливо після відвідування туалету і перед прийомом їжі.

–        У магазинах необхідно перевіряти термін придатності продуктів і вибирати тільки найсвіжіші.

–        Не варто купувати їжу, особливо м'ясо і сир, на стихійних ринках.

–        Фрукти і овочі на ринку краще не пробувати, а вдома їх перед вживанням треба ретельно вимити.

–        Слід пам’ятати, що у спеку всі продукти швидко псуються. Тому краще не готувати занадто багато, а їжу, що залишилася, можна зберігати в холодильнику не більше доби.

–        Важливо обмежити вживання тортів і тістечок з кремом – вони теж можуть стати причиною отруєння.

За матеріалами прес-служби Львівської міської ради


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!