Політична реклама

Як уникнути неврозу шлунка

48100 0
Невроз шлунка або нервова диспепсія називають шлункове захворювання, яке може з‘явитися у людини незалежно від статі і віку, проте найчастіше спостерігається у молодих людей на тлі загального неврозу, психічного або фізичного перенапруження, зловживання нікотином і алкоголем, при захворюваннях жовчного міхура, кишечника та інших органів.

При нервовій диспепсії хворого мучить печія і нудота, які посилюються і не проходять навіть з переходом на дієту, пише Вкурсе. Виникають болі при відчутті голоду або під час тривалих перерв між прийомами їжі і посилюються під впливом психічної напруги.

Для цього захворювання характерна відсутність взаємозв‘язку між якістю їжі і характером больових відчуттів. Так, різкий біль може з’явитися навіть після прийому дієтичної їжі або навпаки, неприємні відчуття можуть зникнути після вживання гострих і жирних продуктів.

У цьому випадку на перший план часто виходять такі прояви неврозу, як розлади сну, головні болі, швидка стомлюваність і підвищена дратівливість, а поліпшується стан психічного розвантаження при зміні обстановки.

Почати лікування потрібно якомога раніше, так як в запущеній формі патологія призводить до серйозних ускладнень і інших захворювань. Насамперед хворому варто порекомендувати відвідати лікаря-психіатра, який дасть необхідні рекомендації щодо уникнення емоційних переживань і призначить необхідні фізичні навантаження.

Курс лікування при даному захворюванні повинен призначити лікар-невропатолог. Провідна роль тут відводиться дієтотерапії, яка повинна підбиратися залежно від кислотності шлунку пацієнта. Особливість дієтотерапії полягає в тому, що перехід від легкої та дієтичної їжі до звичного раціону пацієнта здійснюється плавно і охоплює тривалий період. Під час лікування необхідно утримуватися від жирних, гострих, пряних і занадто солоних страв. Крім того, варто виключити з раціону продукти, схильні до швидкого бродіння.

Тибетські медики для лікування радять більше вживати горіхи, сир, а також родзинки. Ці продукти хоч і не є легкими, проте вони благотворно впливають на нервову систему. Принесуть користь також ванни з додаванням ефірних олій, м‘яти та інших лікарських трав. Обов’язково варто брати і трав‘яні настої, що володіють седативною дією, тобто настої валеріани, пустирника або материнки.

Ці рослини відмінно допомагають нормалізувати душевний стан і перемогти невроз. Однак повністю сподіватися на засоби народної медицини все ж не варто. Головне, це лікування, призначене лікарем. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!