Політична реклама

Прості поради львів'янам щодо зміцненя імунітету навесні

1607 0
З настанням весняного тепла багато людей почувають себе сонними і дуже виснаженими.

Як розповідає імунолог Оксана Калита, початок квітня – це час “останнього ривка” респіраторних вірусних інфекцій на тлі ослабленого імунітету. Під час весняного потепління концентрація вірусів у повітрі збільшується в сотні разів, особливо у багатолюдних місцях, пише Львівська пошта.

Вірус грипу здатен переміщуватися вентиляційними шахтами всередині будівель, тому такими важливими є щоденні профілактичні  заходи. Відтак, імунолог радить споживати цибулю, часник, лимони. Віддавати перевагу хлібу, спеченому із пшеничного та житнього борошна грубого помолу, взятих порівну (до тіста ще можна додати кунжуту, лляного і гарбузового насіння). Саме такий хліб є джерелом вітамінів групи В, а також А, Р і Е. 

Не варто без потреби і порад лікаря купувати препарати на основі женьшеню і елеутерококу. У той же час можете сміливо вживати такі природні імуномодулятори, як журавлина, калина, обліпиха, лайм, фейхоа.

Навесні організм потребує багато кальцію, тож важливо щодня випивати кілька склянок молока або з’їдати як мінімум 150 грамів сиру. Для кращого засвоєння кальцію можна споживати шпинат, петрушку, чорнослив, але зменшити кількість кухонної солі.

Дієти навесні протипоказані. За словами Оксани Калити, варто звернути увагу на сон та добре харчуватися. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!