На правах реклами

Як успішно стартувати в IT: коментують експерти

4630 0
Днями львів’янам представили один з найбільших тренінг-центрів з підготовки IT-спеціалістів QALight, що вже понад три роки працює на ринку України. На презентації виступили тренери навчального центру, які співпрацюють з такими міжнародними компаніями, як Luxoft, GlobalLogic, Total, Miratech LLC та іншими.

Захід провели у форматі тест-драйву, тому всі охочі змогли задати запитання як про навчальні програми QALight, так і про початок кар’єри в IT, специфіку сфери загалом.

Про те, як успішно стартувати в IT, розповідають експерти – викладачі QALight, навчання у якому з вересня стартує і у Львові.

Олена Єлісєєва, тренерка курсу «Автоматизація тестування Selenium», працює у компанії Miratech LLC

«Тестувальник має змогу розвиватися у руслі бізнес-аналітики, менеджменту, а може обрати шлях розвитку в автоматизованому тестуванні. Власне, вглиб знань з тестування. Наш курс з автоматизації ми рекомендуємо тим спеціалістам, що вже мають певний досвід роботи у тестуванні.

Автоматизовані тестувальники  перевіряють  програму, а  також знають, як змусити машину робити це автоматично. Це дуже цікаво, адже темпи роботи пришвидшуються, збільшується навантаження і масштабні проекти потребують якісного тестування за відносно короткий проміжок часу. Їхній об’єм настільки великий, що ручним способом швидко це зробити просто неможливо.

І якщо є цікавість до інформаційних технологій, людина відчуває бажання спробувати себе тут – однозначно варто йти в IT. Сьогодні весь світ в  IT, за цією сферою – майбутнє. Матеріальне – це лише мала частка. Якщо людина йде в IT для того, щоб заробити – для спеціаліста і компанії, в якій він працює, з цього буде мало користі». 

Олексій Мостовий, тренер курсу «Основи SQL», працює у GlobalLogic

«Матиму курс з SQL (structured query language – ред.). Без цього предмету нічого робити у тестуванні. 80% продуктів, а з часом їх буде все більше і більше, пов’язані так чи інакше з базами даних. SQL – це інструмент, за допомогою якого тестувальник оперує інформацією в базах даних. Це дуже цікавий предмет. Особливо якщо фахівець має хист до програмування, то зможе стати розробником баз даних тощо.

Мені подобається займатися тестуванням, тому що я ще й перфекціоніст. Якщо бачу, що щось не так, десь є помилка або щось працює не так, як має працювати – мене це страшно бісить і я хочу це виправити. Найголовніше правильно зробити вибір і зрозуміти -  чи потрібно мені все це? Багато хто йде в IT заради грошей, і це не таємниця. Але якщо людині не подобається те, що вона робить – від грошей вона не отримає задоволення».

Дмитро Сидоренко,  тренер курсу «Основи Unix і мережі», працює в українському представництві компанії Total.

«Тестувальник, який вміє лише тестувати – це «глухий» і «сліпий» спеціаліст. Цей курс з основ Unix дає розуміння того, як працюють мережі. І якщо тестувальники працюють у сфері мережевих технологій, то зможуть до інших спеціалістів коректно донести інформацію про помилку. Не просто скажуть, що у мене щось не працює, а якісно опишуть проблему.

Студенти по завершенні курсу зможуть самостійно діагностувати мережу, отримують базові навики роботи з системою Unix. Cтуденти дуже бояться її на початках, а ми допомагаємо цей страх долати, привчаємо до роботи з цією системою.

Я вже близько 22 років в IT. Десь 20 років тому ще можна було задати запитання: «Чому треба йти в IT?». Сьогодні нас оточують інформаційні технології. Якщо людина не має навиків в IT – вона сліпе кошеня».

Святослав Севонькаєв, тренер курсу «Основи тестування навантаження».

«Викладатиму курс з тестування навантаження. Знання з цього курсу дозволять визначити реакцію додатків і програм на можливе навантаження. Це перший крок у бік автоматизації.

Курс допоможе студентам зрозуміти, з чого розпочинати процес навантаження, також познайомлю слухачів з інструментом, який найчастіше використовують для генерації навантаження – Apache JMeter. Цей курс допоможе скласти більш повну картинку того, що відбувається у проекті, з яким IT-спеціаліст буде працювати».  

Зазначимо, за три роки роботи тренінг-центр QALight підготував понад дві тисячі IT-спеціалістів, половина з яких сьогодні працює у топових міжнародних компаніях, зокрема EPAM Systems, GlobalLogic, SoftServe, Infopulse та інших.

Також нагадаємо, перші навчальні курси QALight у Львові розпочнуться на початку вересня. Набір студентів ще триває.

Адреса та контактна інформація тренінг-центру: м. Львів, вул. Ліська, 16, каб/оф. 405 (Львівський інститут менеджменту); тел.: 097 975 90 90,  093 975 90 90,  066 975 90 90. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!