Цього тижня у Львові від Covid-19 почнуть вакцинувати освітян, водіїв і комунальників

1942 0
До завтра в місті мають прийняти рішення щодо можливості послаблення карантину для ринків та учнів 1-4 класів.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

Починаючи з цього тижня у Львові почнуть вакцинувати людей, які забезпечують життєдіяльність міста. Це освітяни, водії, контролери та працівники АТП, теплоенерго й інших стратегічних комунальних підприємств. Загалом хочуть провакцинувати 2 900 працівників, які забезпечують життєдіяльність міста.

Читайте також: На базі виставкового центру чи стадіону. У Львові можуть відкрити центр для масової вакцинації

До цього часу у Львові працювало 20 бригад, які проводять вакцинацію. З них 10 мобільних бригад і 10 стаціонарних пунктів. Щодня бригади вакцинують від 600 до 700 осіб. Починаючи з цього тижня мають запрацювати ще 5 бригад.

«Цього тижня хочемо у Львові перейти до більш масової вакцинації. Ми готові вакцинувати комунальників, освітян, але тут ми також потребуємо дозволу з міністерства. МОЗ визначає певну почерговість вакцинування, але на мою думку, потрібно переходити до швидких темпів, щоб побачити позитивний ефект, як в Ізраїлі чи Великобританії», – зазначив мер Львова Андрій Садовий.

Читайте також: Шлях вакцини. Як у Львові зберігають і перевозять «щит» від коронавірусу. Репортаж

За повідомленням ЛМР, до завтра у Львові мають прийняти рішення щодо можливості послаблення карантину для ринків та учнів 1-4 класів.

Загалом, за учорашній день, в області провели 1 318 досліджень на коронавірус, з них – 590 позитивних.

На сьогодні в міських лікарнях знаходяться 1144 хворих. За останню добу госпіталізовано 41 львів’янина.

Нагадаємо, посилений карантин у Львові продовжили до 19 квітня. Оперативний штаб Міністерства охорони здоров’я України з вакцинокерованих інфекцій затвердив план імунізації населення від Covid-19. Як він виглядає, можна переглянути за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!