Як в Україні працюватиме нова поліція: структура, функції. Інфографіка

5525 0
Очільник МВС Арсен Аваков описав структуру і функції територіальних органів Національної поліції – від невеликих населених пунктів до столиці. Про це йдеться на сайті ГУ МВС УКраїни у Львівській області.
Фото: portal.lviv.ua, gazeta.lviv.ua, dailylviv.com, rbc.ua, galfinance.com.ua

Фото: portal.lviv.ua, gazeta.lviv.ua, dailylviv.com, rbc.ua, galfinance.com.ua

За словами міністра внутрішніх справ України, зараз процес створення поліції увійшов в активну фазу практичного етапу. Арсен Аваков, що в малих містах країни і в сільській місцевості (430 міст, 880 селищ, 28 тисяч сіл) проживає 24,5 мільйона громадян. За його словами, забезпечення правопорядку та безпеки для людей в будь-якому місці України, максимальна кількість поліцейських на місцях (близько 44 тисяч співробітників) буде залучена до забезпечення правопорядку на вулицях, а не в офісах.

Також, задля досягнення довіри з боку суспільства до поліції, Арсен Аваков назвав необхідність розвитку її сервісних функцій, підвищення ефективності у всіх сферах взаємовідносин з громадянами, досягнення високої мобільності і оснащеності поліцейських, а також оптимізації витрат, функціональної та штатної структури поліцейських сил.

Глава МВС зазначив, що прийняття рішення про введенню нової функціональної схеми на місцях передували практичні експерименти. Їх результати дали необхідний досвід та інформацію для побудови оптимальної структури поліції.

Структура Національної поліції включає в себе Центральний офіс та Головні управління національної поліції у регіонах. У той же час система місцевих органів поліції в структурі Головних управлінь національної поліції в регіонах буде формуватися за «кущовим» принципом.

Такий принцип передбачає створення відділів поліції, через які буде здійснюватися управління та організація діяльності відділень поліції – базових органів у складі «куща». Ключовими елементами територіальних органів поліції на місцях (відділів, відділень) будуть також і поліцейські дільниці, через які в основному і буде здійснюватися безпосередня комунікація із суспільством і населенням.

«Замість карати і «кришувати» поліція буде служити і захищати! Основна мета поліцейської роботи – забезпечення правопорядку та безпеки для людей в будь-якому місці України – від найменшого села до великого міста. Висока довіра людей до поліції – вторинна мета, дуже важлива, що забезпечує високу якість виконання головного завдання поліцейського», – зазначив Арсен Аваков.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!