Як в Україні змінювалися дані летальності за період пандемії коронавірусу

1506 0
Показник летальності в Україні знизився на 30%.
Фот: Роман Балук

Фот: Роман Балук

Летальність в Україні – одна з найнижчих у світі. Вона знизилася до 2,1%.Про це під час брифінгу сьогодні, 10 вересня, повідомив міністр охорони здоровя Максим Степанов.

«Показник летальності у нас в країні становить 2,1%. Це пропорція відсотку померлих від загальної кількості захворілих. Ми знизили летальність на 30%, якщо порівняти це з першими числами квітня. Тоді вона була на рівні 3%...», – каже він.

За словами міністра, на це, перш за все, вплинули всі дії, спрямовані на боротьбу з коронавірусом, карантинні обмеження та правила – маски, чисті руки, дистанція, протоколи лікування тощо.

Читайте також: Вражені Covid-19 легені помітні неозброєним оком. Патологоанатом про те, що показує розтин інфікованих

«Летальність у нас – одна з найнижчих у світі, ми можемо пишатися нашими лікарями і тими діями, які приводять до таких показників», – додав Степанов.

Наприклад, у Франції летальність складає більш 9%, у Великій Британії – більше 11%, у Німеччині – близько 4%, у Сполучених Штатах Америки – близько 3%.

Він також знову наголосив, що найбільш небезпечна хвороба для людей старшого віку. Більше 90% померлих – це люди, старші 50 років, і близько 79,7% – це люди, які мали супутні захворювання: серцево-судинні, цукровий діабет, хронічні захворювання легень і нирок, злоякісні захворювання.

Нагадаємо, що Україні за минулу добу, 9 вересня, коронавірус зафіксували у 2 582 людей. Водночас 1 174 пацієнти вчора одужали, а 44 – померли від ускладнень.

 


 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!