Як вакцинованим отримати 1000 гривень від держави. Покрокова інструкція

2615 0
Українці зможуть оформити віртуальні картки, які розроблять спеціально для виплат.
Фото: державні послуги онлайн

Фото: державні послуги онлайн

Уряд України затвердив порядок надання 1000 гривень для всіх вакцинованих у межах ініціативи, яку раніше анонсував президент Володимир Зеленський. На першому етапі програма реалізовуватиметься з 19 грудня через застосунок «Дія». Українці зможуть оформити віртуальні картки, які розроблять спеціально для виплат.

Міністерство цифрової трансформації пояснює, як можна отримати виплату.

Читайте також: Вже не треба крутити головою. Як тепер отримати ковід-сертифікат у Дії

Покрокова інструкція:

  • Оформіть спеціальну картку «єПідтримка» в одному з банків-партнерів. Після старту банки будуть додаватися щодня. Оформлення картки безоплатне як онлайн, так і офлайн у відділенні банку. Використати вже наявний рахунок неможливо.
  • Завантажте застосунок «Дія» та авторизуйтеся в ньому.
  • Переконайтесь, що у вас є «зелений» Covid-сертифікат про дві дози вакцинації. Зверніть увагу, що сертифікат, отриманий на порталі Дія, чи паперовий від сімейного лікаря не підходять для отримання виплат. Отримати сертифікат у застосунку «Дія» зараз можна як і з ID-карткою, так і з паспортом-книжечкою.
  • Зайдіть у розділ Послуги та виберіть «єПідтримку». Дотримуйтеся вказівок і це все.

 

Додамо, пілот проєкту «єПідтримка» стартує 13 грудня. На першому етапі послуга з виплат буде доступна лише в застосунку «Дія» для українців із 19 грудня.

Читайте також: Як і чому частина львів'ян купує сертифікат вакцинації

Нагадаємо, 15 листопада президент Володимир Зеленський анонсував, що кожен українець, який пройшов повний курс вакцинації від Covid-19, зможе отримати 1 тис. грн допомоги від держави. 1 грудня рада виділила з держбюджету-2021 8 млрд грн на виплату коштів вакцинованим громадянам. Ініціатива «е-Підтримка» розпочнеться 19 грудня та триватиме впродовж наступного року. Тvoemisto.tv розібралося, як саме працює програма, яким чином виділятимуться кошти та на що їх можна буде витратити. Детальніше читайте в матеріалі.

Водночас вчора президент Зеленський підписав закон про внесення змін держбюджету-2021 (законопроєкт №6297), яким виділили 8 млрд грн на допомоги у межах програми «єПідтримка». Закон передбачає збільшення доходів і видатків держбюджету на 10,2 млрд грн (надходження по загальному фонду держбюджету від ПДВ з ввезених на митну територію України товарів). 8 млрд грн з цієї суми виділили Міністерству економіки за бюджетною програмою «Надання допомоги в межах програми «єПідтримка». 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!