Політична реклама

У Львові активізувались кліщі: як вберегтися?

1693 0
Пік активності кліщів припадає на травень-червень та вересень-жовтень, а цьогоріч вони з’явилися вже на початку березня.

Кліщ впивається в шкіру і залишається в ній, через що місцеве запалення. Як повідомили у прес-службі Львівської міськради, кліщі розносять небезпечні інфекції – кліщовий енцефаліт та хворобу Лайма. 

Як вберегтися від кліщів?

Йдучи на прогулянку, слід одягати світлі речі – на них легше помітити кліща.

Одяг має бути закритим: щільні штани, сорочка з довгими рукавами, головний убір.

Бажано прихопити зі собою препарати, які відлякують кліщів – бальзам «Зірочка», крем «Off». Після повернення додому потрібно ретельно оглянути шию, волосся, ноги та живіт.

Як витягнути кліща?

Коли кліщ уже впився у тіло, витягти його треба цілком. Необхідно захопити комаху пінцетом, якнайближче до шкіри, й дуже обережно видалити.

У жодному разі не слід смикати кліща, бо тоді його голова, майже напевно, залишиться у рані.

Після «операції» місце укусу потрібно обробити зеленкою.

Однак, найкраще звернутися за кваліфікованою допомогою до медиків.

Де у Львові поширені кліщі?

У Львові кліщі дуже поширені у паркових та лісопаркових зонах: у парках «Погулянка», «Залізні води», «Високий замок», Стрийський, Снопківський, у лісопарках Винниківський, Брюховицький і Сихівський та й практично у всіх районах міста, де є зелені насадження.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!