Як вберегтися від комп’ютерного вірусу. Поради від кіберполіції

4477 0
До Департаменту кіберполіції НПУ надійшло уже 22 повідомлення про втручання в роботу персональних комп'ютерів у державних та приватних структурах. У Львові призупинено роботу інформаційних мереж міської ради, не працюють центри надання адміністративних послуг.
Ілюстрація: zak-kor.net

Ілюстрація: zak-kor.net

За даними Національної поліції, відбулось втручання в функціонування комп’ютерних мереж шляхом розповсюдження шкідливого програмного забезпечення, яке використовує нещодавно виявлені вразливості ОС Windows, а саме протоколу SMB.

Читайте також: Комп'ютери львівських ЦНАПів атакував вірус-вимагач

Кіберполіція радить:

-           у випадку виявлення порушень у роботі комп’ютерів, які працюють у комп’ютерних мережах, негайно від’єднати їх від мереж (як мережі Інтернет, так і внутрішньої мережі).

-          Длязапобігання випадків несанкціонованого втручання в роботу (в залежності від версії ОС Windows) встановити патчі з офіційного ресурсу компанії «Microsoft».

-          Крім того, потрібно переконатися, що на всіх комп'ютерних системах встановлене антивірусне програмне забезпечення функціонує належним чином та використовує актуальні бази вірусних сигнатур. За необхідністю потрібно встановити та оновити антивірусне програмне забезпечення.

-          Для зменшення ризику зараження, слід уважно відноситися до всієї електронної кореспонденції, не завантажувати та не відкривати додатки у листах, які надіслані з невідомих адрес.

-          У випадку отримання листа з відомої адреси, який викликає підозру щодо його вмісту, — зв’язатися із відправником та підтвердити факт відправки листа.

-          Зробити резервні копії усіх критично важливих даних.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!