Політична реклама

Як вберегтися від криги з дахів?

1330 0
Бурулькові проблеми є гострими для Львова. Ходити вулицями старого міста – справжнє випробування. Ніхто не застрахований від того, що може впасти на голову брила льоду.

Десятки львів’ян травмувались цього року на вулицях, але судитися з комунальними службами – невдячна справа, зауважують юристи, - про це повідомляє "Радіо Свобода"

Якщо людина отримала травму через падіння льоду чи снігу, - отримати через суд відшкодування, потрібно мати довідку з медичного закладу, свідків, звернутись у районну адміністрацію, яка повинна провести розслідування і встановити, дії чи бездіяльність яких осіб спричинили нещасний випадок. Львівські комунальні підприємства підпорядковуються районним адміністраціям і саме остання має розглядати питання щодо травмування людини і визначити винну особу.

Теоретично поранений бурулькою перехожий може звернутися до суду за моральною і матеріальною компенсацією, зазначає правозахисник Дмитро Гройсман.

Голова парламентського комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики Володимир Рибак радить відстоювати свої права у суді та, водночас, просто бути обачнішими, щоб запобігти близького знайомства із бурульками: «Що можна порадити? Я ж такий самий громадянин, так само ходжу під дахами. Єдине, що роблю – дивлюсь, перед тим, як пройти. Якщо там огороджено, я туди не піду - це небезпечно. А у нас люди беруть і піднімають це огородження, і все одно йдуть, навіть не дивлячись вгору. От у чому біда!».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!