5 порад, як вберегтися від впливу негативної інформації

11538 1
Велика кількість негативної інформації, якою перенасичений інформаційний простір, погано впливає на самопочуття людей. Tvoemisto.tv дізналося у фахівця, як вберегти психіку від негативної інформації та зменшити її вплив на організм людини.
Фото: radicalmentoring.com

Фото: radicalmentoring.com

Як розповів tvoemisto.tv голова Асоціації практикуючих психологів Ігор Корнієнко, за результатами дослідження вчених, у наш час зі 100 одиниць інфомації 75 одиниць має негативний характер, 20 – нейтральний, і лише 5 одиниць інформації є позитивно забарвлені.

На сьогодні лікарі нейробіологи вже зареєстрували захворювання під назвою «інформаційний токсикоз». Його симптоми дуже подібні до токсикозу вагітних. За словами Ігоря Корнієнка, мозок людини може сприймати тільки певну кількість інформації. Якщо цей поріг перейдений, з’являються ознаки інформаційного токсикозу - рвота, часте сечовиділення, погане самопочуття.

Щоб уникнути цього, психолог радить дозувати інформацію, яку впускаєш в себе, та намагатися менше споживати негативної інформації.

Змінити вид діяльності. Інтелектуальну роботу фахівець радить чергувати з фізичними вправами, і навпаки. Дуже добре від стресу рятує заняття спортом та улюблена музика.

Вода забирає з людини негативне інформаційне поле, яке назбиралося за день. Тому Ігор Корнієнко радить частіше приймати душ, ванну, а по можливості купатися в басейні чи озері.

Позитивне мислення допомагає відволіктися від негативу. У будь-якому негативному повідомленні варто шукати щось позитивне і зосереджуватися на цьому.

Також варто звертатися за допомогою до фахівців - психологів, психотерапевтів. Вони підкажуть як діяти у кожному конкретному випадку.

Читайте також: Масові повідомлення про замінування у Львові - від жартівників і психічно хворих.


Читайте також:
22 Вересня, 2016 20:16
Анна Як інформація може вплинути на Вашу емоційну сферу - цікава стаття у №9 психологічного журналу "Експеримент".
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!