На правах реклами

Як вчинок львів’янина змінив українське законодавство

3860 0
Декілька років тому українців вразив одиночний протест чоловіка, який без обох ніг кілька кілометрів повз до державної установи, щоб підтвердити свою інвалідність. Ганебний закон змушував українців, які мають ампутовані кінцівки, щороку відзначатися в спеціальних установах право отримувати групу інвалідності. Цей до абсурду доведений закон назавжди змінив львів’янин Ігор Дякович. Його історія в боротьбі за права та гідність людей з особливими потребами почалася з власного трагічного життєвого досвіду.
фото: УГП

фото: УГП

У січні 2013 року у місті Тернопіль Ігор потрапив під поїзд. Фатальний збіг обставин: через слизький перон, хлопець мало не загинув. Долею випадку він залишився живим, але втратив ногу. Відтоді Ігор Дякович «на власній шкірі» відчуває усю дискримінацію, упередження та приниження людей з особливими потребами, а справу, в якій він втратив ногу закрили, не визнавши його потерпілим. Цього стерпіти хлопець не міг. Тепер він разом з командою професійних юристів, економістів, фахівців в медичній, освітній, транспортній та інших галузях допомагає впровадити зміни і забезпечити гідне життя людям з особливими потребами. Ігор має успішний досвід судових справ з органами місцевого самоврядування. Вважає, що основний обов’язок посадовців місцевих адміністрацій – дотримуватися законів України й захищати передусім права та свободи громадян, а не «друзів-підприємців».

 

Довідка. Ігор Дякович – львів’янин, йому 27 років, сьогодні здобуває уже другу вищу освіту в Київському національному університеті ім. Т. Шевченка на юридичному факультеті. Пише кандидатську дисертацію на тему «Конституційне регулювання місцевого самоврядування». Ігор закінчив програму інноваційного державного управління «Goodgovernance» Львівської бізнес-школи, був учасником програми «Політичні студії». З 1998 року є волонтером міжнародного руху спільнот «Віра і Світло», який створено для підтримки осіб розумово неповносправних та їхніх родин. У 2010 році Ігоря було обрано одним із координаторів цього руху в Україні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!