Політична реклама

Як вдало підібрати одяг онлайн

3244 0
Зараз дедалі більше користуються попитом онлайн-магазини одягу. Проте, більшість людей не зовсім знайомі з цим відносно новим сервісом. "Твоє місто" підготувало низку порад, які допоможуть при купівлі одягу в Інтернеті.

Спершу потрібно обрати Інтернет-магазин. Магазин повинен мати реальні контактні дані. Наявність номерів телефонів консультантів обов'язкова. Магазин не повинен мати негативних відгуків. Допустимо, що Ви обрали магазин. Дуже бажано, щоб магазин мав офіс і склад у вашому місті. Це пришвидшить доставку і заміну продукції у разі потреби. Можна  зідзвонитися з консультантом і уточнити, чи можлива доставка з кур'єром декількох речей для остаточного вибору на місці. Ця послуга іноді оплачується додатково.

Як правильно підібрати одяг. У віртуальній формі замовлення Ви зможете вказати свої антропометричні дані. Трохи гірше — якщо цю інформацію доведеться повідомляти консультантові(що означає не повну готовність компанії до постачань). Зовсім погано, коли на прохання записати Ваші дані консультант відповідає, що для прийняття замовлення їм потрібний тільки основний розмір одягу. Втім, усе сказане про спосіб збору інформації для Вас не актуально, якщо Ви звертаєтеся в магазин, що продає сучасний одяг, пошитий в Європі. Як відомо, сьогодні швацькі підприємства Євросоюзу працюють за єдиним стандартом EN 13402, що вимагає вказівки рекомендованих антропометричних даних на бірці. У інтернет-магазині інформація з бірки переноситься на сторінку інформації про товар, так що Ви зможете самостійно визначити чи підходить Вам ця річ.

Обов’язково перед замовленням одягу потрібно звернутись до менеджера Інтернет-магазину. Він повинен поцікавляться про ріст, тип фігури, якому одягу віддаєте перевагу. Ці дані, допоможуть Вам визначитися з вибором. Менеджер докладно розкаже про фірму і  про модель. Кур'єр Інтернет-магазину одягу доставить вам кілька кольорів, а також розмірів тієї моделі, яка вам сподобалася, і Ви зможете підібрати оптимальний для себе варіант.

Не варто купувати заочно речі, якщо їх колірний відтінок має для Вас велике значення. Колір може спотворюватися при фотодруці і відображенні на моніторі.

Переваги купівлі в Інтернеті. Однією з особливостей Інтернет магазину є ексклюзивність товарів в ньому. Одяг надходить невеликими партіями, а це означає,що купуючи одяг в Інтернет-магазинах, Ви забезпечуєте собі оригінальність стилю. Ну і звичайно, дуже приємний той факт, що покупка речей в Інтернет магазині обійдеться Вам дешевше, ніж в бутіку. Адже Інтернет-магазин економить кошти на оренду приміщення, охорону, персонал. Все це зазвичай вкладається у вартість моделі, яку Ви купуєте в бутіку. А в Інтернет-магазині ціна залишається чистою. Ви платите виключно за товар і доставку.

Оплата товару. Уважно ознайомтесь з умовами доставки. У каталозі та на сайті повинні бути вказані терміни доставки. Оплата за фактом доставки для покупця найзручніше: ви розраховуєтесь, отримавши замовлення в руки. Передоплату здійснюють також поштовим переказом або з банківського рахунку. У першому випадку важливо правильно заповнити купон і оплатити його на пошті.

Перш ніж зробити передоплату через банк, по телефону або електронною поштою зв'яжіться з компанією, повідомте свої дані, дочекайтеся, коли Вам виставлять рахунок, і лише після цього оплачуйте товар по рахунку в банку. Покупки з Інтернет-магазинів іноді пропонують оплачувати за допомогою позабанківських систем оплати, в цьому випадку краще всього скористатися перевіреними системами Web-Моnеу або "Яндекс-Деньги".

Важливий момент - перевірка документів, де обов'язково мають бути зазначені рахунок, назва товару, виробник, модель. Якщо вам пропонують роздрукувати з сайту типову квитанцію, заповніть її, вписавши своє ім'я, відомості про товар і номер замовлення, яке вам повинен назвати телефонний або електронний оператор. Корінець вашої платіжки або купон - достатня підстава для того, щоб на вас поширювався закон про права споживачів.

Ви повинні знати, що, купуєте товар у звичайному магазині чи замовляєте по каталогу або через Інтернет, права споживача поширюються на вас, як на будь-якого покупця. Але бувають ситуації, коли винні всі ж ви самі, тому:

• Перш за все, перевірте наявність сертифіката та реєстрації у магазину. Якщо вони відсутні, від покупки краще відмовитися.

• Уважно читайте умови оплати і доставки. Зверніть увагу, чи входить доставка у вартість замовлення. Доставка по місту, області або в інший регіон відрізняється за ціною.

• Підписуйте акт про приймання товару, тільки перевіривши його. Якщо ви, не дивлячись, підписуєтеся під словами "комплектація товару відповідає опису", значить, позбавляєте себе можливості довести свою правоту, якщо відбулася помилка.

За матеріалами yaktak.com, webmissis.org.ua, narecheni.info


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!