Політична реклама

Як вдягатись, що приготувати та як декорувати стіл на Новий рік

2443 0
За східним календарем 2012-й — рік Дракона, тому й готуватися до зустрічі цієї містичної «тварини» потрібно серйозно. Принаймні в цьому нас переконують фахівці фен-шую. Оскільки дракон любить блиск та мішуру, а харчується перлами, вдягатись потрібно у все яскраве, а на столі мають переважати страви у вигляді кола.

Що приготувати?

- Дракон харчується перлами, тому на столі обов’язково має бути щось кругле, проте не перли, а саме страви, приготовлені або оформлені у вигляді кола, — переконує Олена Вармідіаді. — Це можуть бути пиріжки, тістечка. Вода як стихія, яка відповідає наступному рокові, відповідає і свині, тому м’ясо цієї тварини можна споживати, - пише "Урядовий кур`єр".

— Новорічні свята не обходяться без щедрого застілля, — каже шеф-кухар мережі ресторанів Альона Комар. — Оскільки покровитель наступаючого року мінливий і непередбачуваний, девіз цього свята — розмаїття та різноманітність страв. Дракон віддає перевагу делікатесам. Це може бути осетрина, лосось, стерлядь, чорноморська камбала і навіть бички. Не обійдеться свято без традиційного салату олів’є, проте його можна приготувати з лососем. Це дуже смачно.

Дракон хижак, а значить, заохочуються м’ясні та рибні страви.

Сайт "Домохозяйки" радять ці продукти запекти з декількома видами овочів. Бажано, якщо це будуть овочі оранжевого, жовтого, червоного кольору, які так любить примхливий Дракон. І не забудьте про приправи і зелені: петрушка, кардамон, перець, імбир, базилік все, що наситить готову страву ароматом.

Дракон також не проти побалуватися фруктами і овочами. Зокрема, гарбузом. Чому саме ним? Помаранчевий - улюблений колір цього ласуна.

Гарбуз краще приготувати в духовці. Для цього її слід нарізати на невеликі скибочки у формі човників, всередину яких налити трохи меду. Приголомшливе ласощі на десерт приємно здивує і порадує гостей.

Як вдягатись?

Оскільки містичний Дракон любить мішуру, цього року обмежень щодо кольорової гами в одязі немає. Проте зустрічати Новий рік у чорному не варто, оскільки це вважається поганою прикметою.

— В одязі має переважати екстраординарність та екстравагантність, — радить дизайнер Анна Бублик. — Потрібно дозволяти собі експериментувати, втілюючи свої бажання в реальність. Стосовно кольорової гами — бордовий, зелений, проте обов’язково кольори повинні бути насиченими. Не варто забувати, що в кожної людини є колір, який розкриває її образ. Брюнеткам пасуватиме золотий, бордовий чи смарагдовий колір. А от блондинкам підійде червоний.

Як декорувати новорічний стіл?

У першу чергу потрібно знати, що одним з основних символів наступаючого року є вода. Це не означає, що замість традиційного шампанського потрібно поїти ваших гостей водою. Замість цього воду можна використовувати як прикрасу столу.

Наприклад, поставте на стіл пару неглибоких тарілок, опустіть в них кілька маленьких ялинових гілочок і налийте воду, а на її поверхню покладіть плаваючі свічки. Або зробіть підводну композицію: покладіть в прозору вазу квіти і різні прикраси, а потім наповніть її водою і поставте в центрі столу. Можна придумати і масу інших варіантів декорування столу до Нового року із застосуванням води, просто використовуйте свою фантазію.

Також дуже добре, якщо на столі будуть присутні елементи декору, як-небудь пов’язані з водою. Це можуть бути будь-які предмети морської тематики і навіть серветки з їх зображенням або з малюнком дракона. До речі, не забудьте виділити на столі почесне місце і самому драконові, а точніше – статуетці дракона, зробленої з кераміки, скла або дерева. Але металеві статуетки використовувати забороняється.
 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!