Як від судової реформи залежить розвиток України

1222 0
У Львові говоритимуть про те, як саме потрібно реформувати судову систему, та чому це стосується кожного українця
ілюстративне фото

ілюстративне фото

75% українців не довіряють судам. Такі результати дослідження, яке цьогоріч провів Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва. Більшість опитаних вважають, що судову реформу проводять, в інтересах політиків та олігархів. Залежність феміди від них, а також корупцію, замовні судові рішення і низьку моральність суддів українці вважають проблемою реформи. Водночас люди вважають, якщо притягнути до відповідальності недоброчесних суддів, це збільшить рівень довіри до судів.

Ірина Бекешкіна, директорка фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, зазначає, що реформою номер один є антикорупційна реформа. А її успіх великою мірою залежить від змін у судовій системі. Адже суди є останньою ланкою в реалізації антикорупційних заходів.

Читайте також: Таємниця слідства або Як розслідують напад на ромів у Львові

16 грудня о 15:00 медіа-хаб Tvoemisto.tv спільно з Відділенням Асоціації правників України у Львівській області організує зустріч на тему: «Чому судова реформа стосується кожного і вирішує долю України». За круглим столом зберуться юристи, представники бізнесу та дипломати. Наші експерти детально розкажуть, як саме потрібно реформувати судову систему, та чому це стосується кожного українця. Разом шукатимуть способів досягнути верховенство права, без якого неможливі успішні реформи в країні.

Переглянути проєкт можна на сайті, ютуб та Фейсбук-сторінці медіа-хабу. У коментарях ви можете залишити запитання і отримати фахову відповідь у прямому ефірі.

Дискусія відбудеться в межах проєкту «Реформи без ілюзій», який реалізується за підтримки USAID «Медійна програма в Україні», що виконується міжнародною організацією Internews.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!