Як відбуватиметься монетизація субсидій. Інфографіка

3743 0
Усі, крім пенсіонерів, почнуть отримувати гроші за субсидію з 12 березня.
Фото: persha.kr.ua

Фото: persha.kr.ua

Із 1 березня пенсіонери отримають гроші за субсидію разом із пенсією. Решта отримувачів субсидій почнуть отримувати гроші з 12 березня у відділенні Ощадбанку. Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

Читайте також: Як отримати субсидію готівкою. Інструкція

Кабмін скасував поняття обов’язкового платежу, натомість домогосподарство отримає субсидію готівкою та має самостійно розрахуватися за спожитий газ, тепло, воду, електроенергію, а кошти, які залишаться після оплати комуналки, може використати на власний розсуд. Отримати гроші в Ощадбанку можна за прид’явленням пасопрта й ідентифікаційного коду. 

Читайте також: Як змінились правила нарахування субсидій. Роз'яснення

Оплата комунальних платежів після 20 березня не впливатиме на субсидію наступного місяця. Однак, якщо у травні заборгованість буде протермінована бльше, як на місяць, за послуги понад 340 гривень, субсидію на новий період 2019-2020 року не призначатимуть.

Додамо, що щороку у травні перепризначають субсидії на наступний рік. Тому субсидіантам необхідно подати заяву і декларацію про доходи в управління соціального захисту населення. Автоматичне перепризначення допомоги стосуватиметься лише тих, хто звернувся за субсидією вперше у 2019 році.

Читайте також: Як перевірити наявність субсидії за певною адресою

Нагадаємо, торік у грудні уряд схвалив монетизацію субсидій, за якою із жовтня кожен, хто має субсидію на комунальні послуги, отримуватиме за результатами опалювального сезону готівкою.

Інфографіка Кабміну


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!