Як віднайти у собі творчі сили. 5 порад

3446 0
Творчість – це реалізація своєї неповторної оригінальності. Tvoemisto.tv пропонує вам кілька порад, як розкрити у собі творчий потенціал.
фото: www.garmoniyaclub.com

фото: www.garmoniyaclub.com

Бути творчим – це усвідомлювати себе, свої істинні, а не нав’язані кимось потреби, трансформовувати можливості в результати. Вона приносить усвідомлення своєї цілісності, внутрішньої сили та гармонії. І коли приходить хоча б раз, то лишається назавжди.

Григорій Сковорода у «Вдячному Еродієві» писав: «Не вчи яблуню родити яблука: вже сама природа її навчила. Загороди її лише від свиней, зріж будяки, почисть гусінь…». Йдеться про те, який вибір ми робимо щодня, із якими людьми спілкуємось, куди і на що витрачаємо наш час та ресурси, на чому найбільше фокусуємо увагу.

Читайте також: Вічно молодий. 8 способів жити яскраво та не старіти душею

Пропонуємо кілька конкретних кроків, які можуть допомогти відкрити у собі творчі здібності або підштовхнути до їх інтенсивнішого прояву:

~ Практика медитації. Номер один у відповідь на життєві виклики та емоційні зони турбулентності. Досвід тиші, усвідомлення, любові, які людина отримує під час медитації, є просто безцінним. І саме цей досвід – перший пріоритет.

~ Спорт. Коли ми нездужаємо чи навіть просто «не у формі», проявлятись творчо досить важко, а іноді просто неможливо. У багатьох випадках допомагає спорт. Тут мова не про заняття на результат, а про те, щоб отримати задоволення, відчути себе більш живими, краще розуміти своє тіло і його можливості. 

Читайте також: 5 хобі, які допоможуть розвиватися

~ Перебування на природі.  Будь-яка стихія – це найпотужніший прояв і доказ творчості. Якщо немає можливості виїхати за місто, не варто робити з цього проблеми. Треба почекати, коли якась стихія проявить себе інтенсивніше (скажімо, дощить, сильний туман чи вітряно) й піти на прогулянку.

~ Пробувати нове, увесь час відслідковувати свій погляд на речі. Це добра протидія шаблонному мисленню, емоційному «зависанню» чи блуканню ментальними колами. Тут найбільше, звісно ж, допомагають подорожі. Чим більше подорожей, тим менше страху, упередженості, неприйняття іншого. Натомість – більше довіри до життя, до себе, до людей довкола та ситуацій, у які потрапляємо.

Читайте також: 10 прийомів, які не дадуть вашому мозку деградувати

~ Рухатися до «сродної праці», заглиблюватися в неї, працювати над розкриттям душі, працювати над тим, що «витягує» творчість на поверхню. Адже кожному з нас є що показати іншим. І це щось може бути творчим, новим, неповторним. Щонайперше – варто стати собою: відчувши правдивий внутрішній потенціал, творчість не зможе не прийти. 

Автор: Роксолана Кравчук


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!