Як вплинула криза на роботу львівського аеропорту

2238 0
Нестабільна політична та економічна ситуація в країні призвела до зменшення попиту на авіаперевезення приблизно на 30%. Низка авіакомпаній у Львові відмовилися від виконання рейсів та відкриття нових. Зокрема, скоротилася кількість рейсів зі Львова до Москви, авіакомпанія «Wizz Air Україна» перенесла на невизначений термін відкриття шести нових рейсів, також не була розпочата програма польотів авіакомпанією «Atlasjet Україна».

Як розповів генеральний директор міжнародного аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького Ростислав Веселов в інтерв’ю Delo.ua,  наприкінці березня кількість рейсів Львів – Москва скоротили з 6 до 3, а з 11 травня скасувала рейси Львів – Київ.

Відкриття шести нових рейсів (в Барселону (Жірону), Неаполь, Кутаїсі, Тель-Авів, Рим (Ф'юмічіно) і Валенсію) авіакомпанія «Wizz Air Україна» перенесла на невизначений термін.  Також не була розпочата програма польотів авіакомпанією «Atlasjet Україна»,  яка планувала виконувати чартерні програми в Туреччину і країни Середземномор'я.

Також наразі призупені переговори з авіакомпанією-лоукостом Ryanair, оскільки строни очікують на підписання Угоди про єдиний авіаційний простір між Україною та Євросоюзом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 НАЙПОПУЛЯРНІШИХ ЛІТНІХ АВІАРЕЙСІВ ЗІ ЛЬВОВА

У 2014 році пасажиропотік львівського аеропорту скоротився на 21%. Як зазначив Ростислав Веселов, якщо на внутрішніх рейсах спостерігалося незначне зростання кількості пасажирів на 8%, то падіння пасажиропотоку на міжнародних рейсах сягнуло 13%.

Щодо завантаженості нового терміналу аеропорту, генеральний директор розповів, що середнє завантаження становить близько 14%. У період пікового навантаження цей показник може досягати 50%. 

Також, як інформувало tvoemisto.tv, з 8 липня зі Львова відновили авіарейси в Ашгабад.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!