Львів святкує. Скільки туристів відвідали місто на Різдво?

4333 0
Кількість туристів на різдвяно-новорічні свята у порівнянні з минулим роком практично не змінилася. Якщо минулого року у період із 30 грудня до 12 січня наше місто відвідали близько 250-300 тисяч туристів, то цього року за підрахунками міськради до Львова на свята приїздили близько 300 тисяч гостей. Про це у розмові із Tvoemisto.tv сказала керівник управління туризму ЛМР Галина Малець.

«У попередні роки ми мали тенденцію до щорічного збільшення кількості туристів на зимові свята приблизно на 20%. Нажаль, у зв’язку із подіями в країні, ця тенденція не збереглася і тепер ми можемо говорити лише про те, що кількість туристів, які приїхали до міста залишилася сталою», - сказала Галина Малець.

Через події на Сході змінився і національний склад туристів. Якщо раніше співвідношення українці-іноземці становили близько 50:50, то цьогоріч іноземці становлять лише 20% від загальної кількості туристів. Зокрема, суттєво поменшало у Львові гостей із Росії (їх кількість зменшилася близько на 70%). Поменшало також і білорусів та поляків.

Читайте також: Туристам стане легше орієнтуватись на Підзамче у Львові

Натомість, трохи побільшало українців. Зокрема із Києва, Харкова, Одеси, Дніпропетровська. «Можливо збільшення туристів із України пов’язано серед іншого із курсом долара. Адже, поїздка закордон для багатьох українців стала надто дорогою», - зазначила керівник управління туризму.

Готелі та хостели міста на свята були заповнені. Разом із тим, турагенції, що працюють у Львові, туристів таки не дорахувались. Адже, здебільшого групами приїздили іноземці, відтак, вони замовляли екскурсії. Натомість, українські туристи у Львові приїжджають частіше індивідуально, тож, екскурсій не замовляють.  


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!