Як вигідніше: українці можуть обирати, користуватись пільгами чи субсидією

3083 0
Таке право вони мають протягом опалювального сезону.
фото: segodnya.ua

фото: segodnya.ua

Під час опалювального сезону українці можуть обирати, чи скористатись субсидією, чи іншою пільгою, на яку вони мають право. Про це повідомили в Міністерстві соціальної політики.

«Якщо родина має право на субсидію, однак її розмір невеликий і, на її думку, доцільніше сплачувати за комунальні послуги з врахуванням пільги, то необхідно подати заяву до органу соціального захисту населення про припинення надання субсидії. І навпаки: якщо на опалювальний період сім’ї доцільніше користуватися субсидією, то необхідно подати заяву для призначення субсидії», – кажуть в Міністерстві.

Читайте також: Як перевірити наявність субсидії за певною адресою

Підставою для надання пільги на оплату комунальних послуг є відповідне посвідчення. Різні категорії пільговиків мають право на різні знижки. Серед пільгових категорій: учасники війни (50% знижка), члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни (50% знижка), особи, які мають особливі та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, їх вдови (вдівці) (100% знижка), учасники бойових дій (75% знижка), особи з інвалідністю внаслідок війни (100% знижка), ліквідатори аварії на ЧАЕС та постраждалі внаслідок аварії на ЧАЕС 1 та 2 категорії (50% знижка), жертви нацистських переслідувань (знижка від 50 до 100%), діти війни (25% знижка).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!