Як виглядає Грибовицьке сміттєзвалище. Актуальні фото

3898 0
Європейський банк реконструкції і розвитку оголосить тендер на рекультивацію сміттєзвалища в листопаді.
Фото: Андрій Костюк

Фото: Андрій Костюк

На Грибовицькому сміттєзвалищі виконані всі першочергові заходи для проведення рекультивізації полігону. Про це під час брифінгу повідомив заступник міського голови Львова з питань ЖКГ Сергій Бабак.

«Першим завданням було зробити якісну дамбу, другим – утилізувати фільтрати. Наразі активно очищається до 250 куб. м фільтратів на добу, це знижує тиск на дамбу. Також будується друга дамба, аби в окремих ділянках зсуву дощові води та фільтрати не потрапляли в ґрунт, і відвід для дощової води», – каже він.

Вартість всіх робіт становила 36,7 млн грн. За словами Сергія Бабака, найближчим часом на полігоні планують поставити дві станції для очистки фільтратів по 150 куб. м. Як кажуть на полігоні, тут було приблизно 100 000 куб. м фільтратів, значну частину з яких вже викачали.

Читайте також: Грибовицьке сміттєзвалище. План «А» Садового

«До кінця року плануємо провести конкурс і отримати необхідне обладнання. Також на тілі полігону є близько 15-ти свердловин, за допомогою яких мають оцінити, скільки біогазу є на полігоні. У планах – оголосити конкурс на використання біогазу полігону та вироблення з нього електроенергії», – пояснює він.

Як повідомив під час брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий, тендер на рекультивацію сміттєзвалища Європейський банк реконструкції і розвитку оголосить у листопаді.

«На початку листопада очікуємо фінального рішення ЄБРР щодо тендеру. Це буде міжнародний тендер, з великою кількістю західних компаній. Проект зараз є на експертизі, а вже з наступного року почнемо рекультивацію полігону», – каже він.

Нагадаємо, 30 травня 2016 року після ліквідації пожежі на Грибовицькому звалищі трапився обвал сміття, під яким опинилися троє пожежників та еколог ЛКП «Збиранка». Тіла пожежників знайшли, а пошуки тіла еколога результату не дали. У листопаді 2016 року суд зобов’язав Львівську міську раду закрити полігон. Пізніше у Львові розпочалася сміттєва криза.

Андрій Костюк,

Фото автора


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!