Як виглядає «платіжний ландшафт» України: інфографіка від НБУ

2267 0
Національний банк України опублікував інфографіку із зазначенням основних гравців вітчизняної платіжної інфраструктури. Інформація була підготовлена Департаментом платіжних систем в січні 2016 року.
фото: vkurse.ua, www.finosvita.com.ua, www.dreamhome.ua

фото: vkurse.ua, www.finosvita.com.ua, www.dreamhome.ua

Зараз в Україні існує дві внутрішньодержавні платіжні системи, створені НБУ: СЕП та НСМЕП. Остання протягом 2015 року активно розвивалася: був запущений масштабний зарплатний проект за участю карт НСМЕП, а також підключені нові банки-учасники. У грудні минулого року стало відомо, що платіжна система повністю переходить на відкриті міжнародні стандарти. Також в країні працює 14 внутрішньобанківських платіжних систем і три міжнародні.

На внутрішньому ринку грошових переказів працює 6 систем, створених українськими банками, і 8 небанківських сервісів. Міжнародні перекази здійснюють дві системи українських банків і 14 – створених нерезидентами.

Джерело: Finance.ua

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!