Як виглядали українські воїни з давніх давен і до сьогодні. Фотопроект

17689 0
Інститут національної пам’яті презентував проект «Воїн. Історія українського війська». Це комплект із 24 постерів про історію української армії від Київської Русі до сьогодення.
Фото: memory.gov.ua

Фото: memory.gov.ua

Проект описує такі військові з’єднання: військо Давньої Русі, українці у війську Великого князівства литовського, козацьке військо, Українські січові стрільці, військо доби Української державності, Карпатська Січ, Українська повстанська армія. На плакатах формату А1 чоловіки й жінки зображені в одностроях українських воїнів усіх часів і з відповідною зброєю. Світлини зроблені українським фотографом Анною Сенік та супроводжуються інформацією про військові підрозділи і битви того часу.

Про кожне з них подана детальна інформація та опис, зокрема військова організація, чисельність, озброєння, роди війська, воєнне мистецтво, участь у бойових діях.

Інститут національної пам’яті передав військовим плакати проекту «Воїни. Історія українського війська». Такий комплект буде у кожній військовій частині України і слугуватиме для промоції серед вояків української військової традиції. У переддень річниці бою під Крутами історики нагадали, російську армію у нинішній війні переможе не пострадянська, а саме українська армія

За даними Українська правда. Життя та Інституту національної пам’яті

Опублікував Ігор Саджениця

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!