Як виглядатиме будинок для айтішників у Львові

5614 0
Львівський IT-кластер запустив незвичайний проект: планування і зведення будинку на 72 квартири, які зможуть придбати лише IT-фахівці і майже за собівартістю. У місті, за оцінками експертів кластеру, проживає близько 10 000 ІТ-співробітників, а враховуючи трудову міграцію в західну столицю у зв'язку з ситуацією в країні, ця цифра зросла ще сильніше. За словами СЕО кластеру Степана Веселовського, на даний момент близько 1300 співробітників львівських IT-компаній потребують «поліпшення житлових умов».
фото: ain.ua

фото: ain.ua

Веселовський визнає, що будинок на 72 квартири не вирішить житлову проблему в місті, але принаймні приверне до неї увагу. Він зазначає, що один із напрямків діяльності кластеру - промо Львова як ІТ-центру, щоб місто стало привабливим для IT-професіоналів з інших регіонів. «Ми не розраховуємо вирішити житлову проблему, побудувавши будинок на 72 квартир, скоріше - створити прецедент, який покаже лояльність міста до людей такої професії», - каже пан Степан.

У минулому році керівництво кластеру звернулося з такою ініціативою до міської ради й ідею підтримав мер міста. Львівська влада бере участь у проекті як партнер і безкоштовно надає земельну ділянку. Проект реалізовуватиметься за принципом кооперативного будівництва.

Генерального підрядника ще не обрали - зараз будинок на етапі розробки проекту (триватиме близько півроку). За оцінками кластеру, будівництво розпочнеться у вересні-листопаді, а будівництво споруди займе 12-18 місяців.

Проект є неприбутковим, квартири будуть продаватися за собівартістю. Житло в будинку зі знижкою приблизно в 30% зможуть купувати співробітники IT-компаній, які входять в кластер. Сам будинок матиме великі балкони для релакс-зони, в ньому буде серверна, кімната зустрічей, дитяча кімната, велосипедний паркінг, підземний паркінг, експлуатований дах (тераса), підключений швидкісний Інтернет. Крім того, будинок проектується так, щоб з часом повністю відмовитися від газу і перейти на альтернативні джерела енергії.

За інформацією ain.ua.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!