Як виглядатиме нова форма поліцейського? Фото

6705 0
Уряд затвердив зразки нового повсякденного форменого одягу поліції. Такий формений одяг будуть отримувати лише ті працівники поліції, щойно вступили на службу, або працівники міліції, які пройдуть процес переатестації.
Фото: facebook.com

Фото: facebook.com

Про це повідомив очільник Міністерства внутрішніх справ України Арсен Аваков, передає прес-служба МВС.

За його словами, сьогодні, 30 вересня, на засіданні Кабінету Міністрів України були затверджені зразки нового форменого одягу, зокрема – і нової повсякденної форми поліцейських. Найближчим часом буде розпочато її виробництво.

Читайте також: Поліція чи Варта. Хто патрулюватиме Львів?

Арсен Аваков підкреслив, що форма поліцейського, окрім змісту та результатів роботи нової поліції, стане для суспільства ще одним монітором спостереження за ходом змін.

«Нову форму поліцейського, як і нові посадові обов'язки та оклади, отримуватимуть лише реформовані підрозділи нової поліції та новопризначені поліцейські, які пройшли атестацію.

Тому, якщо ви побачите на вулиці людину у формі старої міліції вже після 7 листопада – це означає, що або його підрозділ ще не пройшов процедури, або він сам ще не пройшов атестації. Не означає, що він поганий – просто ще йде процес.

Читайте також: Як львів’янам сплачувати лише 50% штрафу: деталі

І навпаки – поліцейський у новій формі буде представляти вже реформований підрозділ поліції. Це буде означати, що він пройшов переатестацію (або знову призначений за конкурсом).

Ось таке ще й символічне значення форми поліцейського на цей перехідний період», – підкреслив міністр.

За його словами, громадськість вже ознайомилася зі зразками робочої форми нового поліцейського патруля. Схожа форма буде у нових дільничних. Крім того, єдиний стиль робочої форми буде витриманий у всіх підрозділів: спецназу, експертів і криміналістів.

Арсен Аваков також нагадав, що 7 листопада де-юре припинить своє існування міліція, але де-факто триватиме перехідний процес. Він триватиме близько шести місяців.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!