Форма-невидимка рятуватиме життя військовим. Як долучитися?

3070 0
Для військових розробили нову камуфляжну форму, яку не можна розгледіти за допомогою приладів нічного бачення. Над цією розробкою працювали десятки українських волонтерів.
фото: facebook (Юрій Бірюков)

фото: facebook (Юрій Бірюков)

Про це на своїй facebook-сторінці написав радник президента, волонтер Юрій Бірюков. За його словами, нове забарвлення камуфляжу для солдатів «Варан ЗСУ» є винятково українським продуктом, над створенням якого працювали десятки волонтерів. «Це українська розробка та українська тканина. Такі розробки коштують мільйони доларів, а фірми, яким вдалося виготовити вдалий малюнок, можуть потім безбідно існувати десятиліттями, передаючи в армію право на використання», – зазначив він.

Регламент документації Збройних Сил України передбачає експериментальне випробування будь-якого елементу речового забезпечення. Випробовувати цей камуфляж-невидимку буде одна з найбільш бойових бригад – 79-та окрема аеромобільна бригада.

За словами Юрія Бірюкова, комплект складатиметься із основної частини форми, панами, кепки та чохла на каску. Вартість комплекту – 960 гривень. Нині вже отримані мірки 800 осіб. «Але список зростає, мірки приходять щодня, будуть одягнені: 1-й і 2-й батальйони, артдивізіон, управління бригадою, сапери, зенітники, вогнеметники, зв’язківці, медики та інші. Усі, окрім 3-го батальйону, який вже отримав повну екіпіровку у «старому» забарвленні», – написав Бірюков.

Для охочих фінансово підтримати проект – інформація ТУТ.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!