Як виглядатиме «Місце щасливих людей» у Львові. Візуалізація

13287 1
На площі встановлять футуристичні ліхтарі та металеві плити з віршами Андрія Кузьменка.
Візуалізація: ZAXID.NET

Візуалізація: ZAXID.NET

Громадський простір «Місця щасливих людей», облаштований у пам’ять про Андрія Кузьменка, прикрасять ліхтарі неправильної форми та вірші на металевих плитах. Про це розповів головний архітектор Львова Юліан Чаплінський, повідомляє ZAXID.NET.

В основу проекту лягла ідея дизайнера з Дніпра Валерія Кузнєцова. Робочий проект розробив архітектор Юрій Столяров.

Сквер перетинатимуть асиметричні тротуари, які, за задумом автора, мають символізувати пульс серця та активне життя загиблого музиканта. Ці хідники будуть викладені зі спеціальних плит, відлитих з бетону та із шорсткою поверхнею. За словами Юліана Чаплінського, на існуючій площі Олекси Гасина збережуть усі дерева та заїзд до подвір'я бібліотеки ім. Стефаника. Площу також обладнають пандусами.

Також у сквері планують вставити світлодіодні ліхтарі неправильної форми, що мають нагадувати про кучері Андрія Кузьменка. Всі ліхтарі матимуть різну форму, їхня висота - близько 4 м.

Окрім цього, на площі хочуть встановити металеві плити у формі зім’ятого паперу, на яких будуть вигравірувані (або вирізані лазером) вірші Андрія Кузьменка. Ці плити будуть окремо підсвічуватись ліхтарями.

Загальний кошторис проекту складає 31,8 млн грн. Наразі проект очікує затвердження у Львівській обласній філії державного підприємства «Укрінвестекспертиза». За словами Юліана Чаплінського, їхня експертиза не затвердила дизайнерські литі плити та ліхтарі, тож для цього в кінці серпня ЛМР скликає художню раду, що має зібратись до кінця серпня. Подібна експертиза необхідна для того, щоби затвердити ціну нетипових дизайнерських елементів, які виготовляються на замовлення.

У львівській мерії очікують, що всі елементи затвердять, і тоді у бюджеті на 2019 рік закладуть кошти на реалізацію проекту.

Нагадаємо, конкурс на найкращий проект із облаштування громадського простору «Місце щасливих людей» на площі Олекси Гасина (на перетині вулиць Стефаника та Коперника) оголосили у серпні 2015 року. Згідно з проектом, простір охоплюватиме кілька груп та зон, які матимуть різні функції: сцену для вуличних музикантів, лавочки, водні арт-об’єкти, пішохідну зону, зону схилу із місцями для сидінь, зону огороження побутових відходів, зону паркування велосипедів, зону арт-об’єкту «Нерв», урни, арт-об’єкти з дерева та металу, які символізуватимуть діяльність Андрія Кузьменка, підсвічені дерева.

Візуалізація взята у ZAXID.NET


Читайте також:
24 Серпня, 2018 17:28
666 ... " Перестаньте , черти ,клясться на крови.." ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!