Яким буде новий громадський простір на вулиці Тершаковців. Візуалізація

6765 0
На вулиці облаштують велодоріжку, фонтан, підвісні крісла та відпочинкову зону із нерухомими інтерактивними елементами.
Фото: Інститут просторового розвитку

Фото: Інститут просторового розвитку

У Львові облаштують новий громадський простір на вулиці Тершаковців та капітально відремонтують тротуари. Йдеться про ділянку від Туган-Барановського до вул. Костя Левицького. У ЛКП «Інститут просторового розвитку», яке працює над проєктом, розповіли Tvoemisto.tv, як має змінитися вулиця.

Читайте також: Якою буде вулиця Пилипа Орлика після ремонту. Деталі

Згідно з проєктом, тут облаштують двосторонню велодоріжку, розділювальну зелену смугу, встановлять вісім велостійок та антипаркувальні стовпці. Також забезпечать піднятий проїзд до будинку №1.

На оновленій вулиці будуть відпочинкові зони із лавочками, вуличними стільцями з підставкою і тими, що крутяться, та підвісними кріслами-гойдалками.

Навпроти Храму Святої Трійці УГКЦ у зеленій зоні буде відпочинкова зона із нерухомими інтерактивними елементами у вигляді прямокутників різноманітних геометричних параметрів. Проєктом також передбачили облаштування фонтану.

Саму територію освітлять, також у квітниках організують декоративне освітлення.

Вулицю озеленять, зокрема висадять барбарис, чорні сосни, китайський церцис, японську спірею та лаванду.

Читайте також: На Львівщині стартувало «Велике будівництво». Що планують робити?

До благоустрою території також входитиме відновлення газонів, розміщення декоративних каменів та багаторічників уздовж припіднятого проїзду, щоб запобігти паркуванню на газонах.

Проєктанти передбачили облаштування понижуючих бордюрів та покриття для безперешкодного і зручного пересування маломобільних груп населення.

Проєкт має пройти ще експертизу. Наразі невідомо, яка вартість будівельних робіт.

Христина Гоголь 

Візуалізацію надали в ЛКП «Інститут просторового розвитку»


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!