Як виглядатиме пам’ятник Квітці Цісик у Львові

3756 1
Голова українсько-американського проекту «Незабутня Квітка», депутат ЛМР Роман Грицевич на прес-конференції запропонував встановити пам’ятник діаспорній співачці Квітці Цісик. Довкола постаменту він пропонує облаштувати музичну алею її пам’яті. Проект пам’ятника розробив львівський скульптор Ярема Мисько. Як розповів Роман Грицевич Tvoemisto.tv, для тих, хто виявить бажання фінансово долучитись до створення «музичної вулиці» у Львові, невдовзі відкриють банківський рахунок, на який можна буде перераховувати кошти.
фото: Яреми Миська

фото: Яреми Миська

Як розповів Роман Грицевич, пам’ятник Квітці Цісик буде людського зросту. Виконавиця стоятиме на сцені із мікрофоном на фоні нотного стану із мелодією однієї з її пісень. Сцена буде площею близько 50 квадратних метрів. Пам’ятник співачці стоятиме в глибині сцени, на якій можна буде влаштовувати різноманітні концерти.

Пам'ятник буде розташовуватись на місці силуету 

Довкола сцени хочуть облаштувати музичну алею із лавками, як в деяких містах Європи. Коли на лавку хтось сідатиме, будуть звучати пісні Квітки Цісик. «Це буде взагалі своєрідна музична вулиця» - підсумовує Роман Грицевич.

Читайте також: Сьогодні Квітці Цісик було б 62. Життя співачки у фотографіях

«Алея знаходитиметься посередині вулиці Квітки Цісик, що сполучає вул. Хвильового та вул. Лінкольна. Неподалік цьго місця розташована школа, де облаштували музей співачки. Сама вулиця названа в її честь. А буде ще й музична алея із пам’ятником», - сказав Роман Грицевич.

Зображення надав Ярема Мисько

Наразі автори проекту намагаються дістати дозвіл міської влади на виділення земельної ділянки для втілення своєї ідеї. Кошти для реалізації проекту збиратиме українська діаспора у Канаді та Америці. Конкретної суми для встановлення скульптури депутат ще не може назвати. Все залежатиме від того, скільки вдасться назбирати коштів. Для львів'ян, які теж захочуть внести деякі кошти для будівництва осередку пам'яті Квітки Цісик, організація «Незабутня Квітка» створить окремий банківський рахунок.


Читайте також:
14 Квітня, 2015 15:12
АНДРІЙ ідея дуже хороша .А от памятник - так собі. можна було і щось краще придумати- це що на фото - якась нарізка (колаж) різних образів. І силует в стилі диско..... Не думаю що Квітка Цісик памя*тається українцям саме в такому образі . Ківтка є символом української пісні , ніжної , автентичної ,душевної.... В цьому "монументі" нічого такого нема.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!