Як виглядатиме площа біля церкви Покрови у Львові після ремонту. Візуалізація

5018 0
Вартість першого етапу робіт становить 599 тис. гривень.

У Львові планують відремонтувати площу біля церкви Покрови Пресвятої Богородиці, що на вул. Личаківській, 175 у Львові, та зробити там громадський простір. Відповідний проєкт став переможцем серед малих проєктів Громадського бюджету минулого року. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповів автор проєкту Олег Котис.

Вартість першого етапу робіт становить 599 тис. гривень. За ці кошти проведуть земляні роботи, відреставрують сходи, підведуть комунікації, а також додаткове освітлення. Для повноцінної реалізації проєкту потрібно буде ще приблизно така ж сума.

«Архітектори роблять зараз загальний проєкт і розраховують потрібні кошти. Виглядає так, що нам потрібно буде вдвічі більше, аніж наразі маємо. Окрім цього, після обговорення проєкту голова Личаківської райадміністрації Іван Лозинський, відповідно до генплану, має уточнити момент із зміною організації руху на вулиці. Між Личаківською і Долішньою буде інша розв’язка (цього року запроєктують нове квазікільце на Пасічній – Личаківській) і це частково торкається території скверу», – каже він.

Як виглядала площа раніше

Як виглядає сьогодні

Варіант попередньої візуалізації

За словами Олега Котиса, до ініціативної групи, окрім активних мешканців району, входить парафія церкви Покрови пресвятої Богородиці, зокрема о. Іван, координатор офісу розвитку громади отців-салезіян Тарас Косар, студенти колегіуму на території парафії тощо.

«Ним можуть користуватися парафіяни, мешканці району, батьки і учні школи поруч, а також збоку є кінцева зупинка трамваїв, багато людей пересідають в автобуси до Винників, Тракту Глинянського, Сихова, центру, тому ми запланували так, щоб було достатньо лавок для очікування, було зручно і затишно», – додає він.

Додамо, що раніше проєкт Покровської площі подавали, як великий, два роки тому. Тоді була ідея зробити на території сухий фонтан, однак перемогти не вдалося.

Ольга Коваль

Фото та візуалізацію надав Олег Котис



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!