Як планують змінити сквер на Двірцевій у Львові. Візуалізація

4741 0
Усі дерева, окрім кількох аварійних, залишатися, а ще висадять нові.
візуалізація андрія білого

візуалізація андрія білого

У Львові закрили на ремонт одну з останніх ділянок площі Двірцевої, що охоплює й сквер. Про це у своєму блозі розповів заступник керівника управління житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий.

Читайте також: Як виглядатиме площа біля церкви Покрови у Львові після ремонту. Візуалізація

«Підрядник може впоратися за місяць, якщо дозволить погода. Оскільки зараз часті дощі, то може затягнутися на два. Хоча основні роботи з формування скверу вже розпочали минулого тижня», – уточнив він у коментарі Tvoemisto.tv.

Йдеться про проїжджу частину між пішохідним простором і сквером, що вже розрита. Тут облаштують три смуги руху: одна – відокремлена технічним тротуаром для того, щоби машини не паркувалися, а дві інші будуть разом, щоб могли об’їжджати ті машини, що стоять на посадці і висадці пасажирів.

У сквері передбачена невеличка будівля туристично-інформаційного центру, а також сучасний дитячий майданчик, щоб діти могли бавитися в процесі очікування поїздів.

«У лівій частині сквер буде більшого розміру, щоби унеможливити паркування машин на розвороті. Раніше вони паркувалися і блокували рух автобусів. Тепер будуть організовані місця для тимчасово паркування», – додає він. 

Усі дерева, окрім кількох аварійних, залишатися, а ще висадять нові.

Під сквером планували будівництво підземного паркінгу. Однак, за словами Андрія Білого, інвестори поки не зацікавлені в будівництві нового паркінгу, оскільки поруч працює парковка «Укрзалізниці» з дешевими тарифами. Але від цієї ідеї все одно не відмовляються, та поки що тут запланували відремонтувати сквер.

Додамо, що проєктує сквер ЛКП «Інститут просторового розвитку».

Нагадаємо, що площу Двірцеву почали реконструювати 1 березня торік. За цей час на площі повінстю розділили потоки приватного і громадського транспорту та відкрили частину площі, де з грудня курсують автобуси і трамваї.

На іншій частині площі, яка буде пішохідною, будують фонтан, висаджують дерева та встановили вуличні меблі. Саме з цієї сторони курсуватиме приватний транспорт після реконструкції.

Вартість робіт, які виконує ТзОВ «Онур Конструкціон», становить 165,5 млн гривень без урахування підземного паркінгу. Проєкт виготовили у ЛКП «Інститут просторового розвитку».

Ольга Коваль

Візуалізації надав Андрій Білий

Матеріал підготовлений в межах спецпроєкту «Мобільне місто».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!