Як виглядатимуть портрети героїв на Меморіалі Небесної Сотні у Львові. Фото

2426 1
Риси обличчя кожного з героїв можна буде відчути на дотик.
Фото: Андрій Костюк

Фото: Андрій Костюк

Сьогодні, 17 січня, під час брифінгу у Львові презентували, як виглядатимуть портрети героїв на Меморіалі Небесної Сотні, повідомляє кореспондент Tvoemisto.tv.

Портретів буде 107. Їх вигравіюють на нержавіючій сталі.

«На портреті є ім’я героя, дата його народження та смерті. Також під кожним портретом розміщено гасло і отвір, де кожен зможе поставити квіточку. Кожен з портретів, як і гасло під ними ми погоджували з родинами», – каже один з авторів проекту Андрій Лесюк.    

Як повідомила в коментарі Tvoemisto.tv співавторка проекту Христина Пундак, завдяки особливому гравіруванню, риси обличчя героїв можна буде відчути на дотик.

Фото з Facebook-сторінки Христини Процак

Зараз стелу Меморіалу облицьовують кортеновою сталлю.

«Пізніше ми спеціально її окислимо, аби вона набула задуманого помаранчевого відтінку», – розповів у коментарі Tvoemisto.tv Андрій Лесюк.

Головний архітектор Львова Юліан Чаплінський зазначив, що меморіальну стелу з терасою та оглядовими майданчиками планують облаштувати до річниці подій на Майдані в лютому. Загалом, об’єкт планують закінчити до червня-липня цього року. Після цього почнуть другу чергу проекту, у межах збудують міст через вулицю Кривоноса. На це потрібен приблизно рік.

Нагадаємо, що стелу меморіалу встановили минулого тижня. Роботи виконує ТзОВ «Т.В.Д.». Вартість реконструкції скверу та облаштування меморіалу становить майже 11 млн грн.

Андрій Костюк

Фото автора та Христини Процак


Читайте також:
18 Січня, 2019 08:36
666 ... Героям слава ! ... щось почав втрачати віру побачити шибениці із отими "героями" . які організували масовий розстріл людей на майдані ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!